Wordt u ook een dagje ouder en merkt u dat aan de fitheid van uw lichaam? U zult niet de enige zijn. Ouder worden is natuurlijk heel normaal en kunt u niet tegen gaan. Echter door bewust aandacht te besteden aan uw lichaam, kunt u zelf bepalen hoe u ouder wordt. Om fit en vitaal te blijven op oudere leeftijd, zijn er een aantal dingen die u kunt doen. Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet. Leest u mee?

 

Zorg voor een doel

U koppelt het hebben van een doel misschien niet meteen met lichamelijk fit zijn, maar dit heeft zeker met elkaar te maken. Door een doel te hebben in uw leven, zorgt u ervoor dat u actiever bent. Zo zorgt het voor meer energie, waardoor u er sneller op uit gaat. Wanneer u er op uit gaat, heeft u meer contact met anderen en is uw lichaam in beweging. Dit draagt allemaal bij aan uw lichamelijk welzijn.

 

Om een doel te formuleren kunt u nadenken over wat u belangrijk vindt. Wat doet u graag in uw leven? Is er nog iets wat u wilt bereiken? Ga hier mee aan de slag! U zult zien dat het u met name plezier oplevert en u hierdoor goed in uw vel zit.

 

Vermijd stress zoveel mogelijk

Om gezond ouder te worden, is het belangrijk om stress zoveel mogelijk te vermijden. Stress is een van de grootste veroorzakers van ziektes en ouderdom. Helaas zit stress verankerd in onze samenleving. Er zijn ontzettend veel prikkels en mensen voelen zich al snel niet goed genoeg. Het is echter heel belangrijk om voldoende te ontspannen en zo stress te vermijden. U wordt een dagje ouder, dus leg de lat niet te hoog. Zorg voor voldoende nachtrust, neem de tijd voor uw bezigheden en zeg ‘nee’ wanneer u niet voldoende energie heeft.

 

Niet teveel zitten

In onze huidige maatschappij zitten we wat af met z’n allen. Steeds meer beroepen zijn zittend en ook thuis brengen we uren achter de computer en televisie door. Zitten is echter ongezond en zorgt niet voor een gezond en fit lichaam. Om fit te blijven is het dan ook niet verstandig om veel te zitten. Probeer om regelmatig in beweging te komen. Ga er op uit en beweeg uw benen! Dit kan natuurlijk op allerlei manieren: wandelen, fietsen, zwemmen of paardrijden. Het is maar net wat u leuk vindt.

 

Drink voldoende water

Een andere belangrijke factor wanneer het aankomt op het fit houden van uw lichaam is het drinken van water. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien niet zo belangrijk, maar water heeft een grote invloed op uw gezondheid. Het zorgt namelijk voor de afvoer van gifstoffen en vetcellen. Daarnaast stilt water het hongergevoel en bevat het geen calorieën. Uw lichaam bestaat voor een groot deel uit water.

 

Om de vochtbalans op peil te houden is het noodzakelijk om regelmatig water te drinken zodat uw lichaam optimaal kan functioneren. U kunt plat water drinken, maar bruisend water of thee is ook prima voor de afwisseling.

 

Lach elke dag

Tot slot nog een hele leuke tip: lach elke dag! Lachen is namelijk gezond en zorgt voor een positief gevoel. Door veel te lachen gaat u zich opgewekter voelen. Daardoor heeft u meer energie en bent u sneller geneigd om goed voor uw lichaam te zorgen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat u lichamelijk fitter blijft.

 

Wist u dat er tegenwoordig zelfs lachtherapie bestaat? Tijdens deze therapie wordt u gestimuleerd om te lachen zonder reden, waardoor uw gedachtes stoppen en u helemaal kunt ontspannen.

 

Wat doet u om lichamelijk fit te blijven?