Veelgestelde vragen

Als uitzendbureau voor plussers beantwoorden we u vragen over werken als en met AOW-gerechtigde kandidaten graag. Onderstaand overzicht geeft antwoord op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan even contact met ons op.

Veelgestelde vragen door kandidaten

Ik heb nog geen bevestiging van mijn inschrijving ontvangen. 

Controleer uw spambox of neem contact op via receptie@actief65plus.nl

Ik heb nog geen reactie ontvangen na de bevestiging van mijn inschrijving.

Goed om te horen dat u zich heeft ingeschreven. Wij doen ons best om iedereen van passend werk te voorzien. Wij nemen contact met u op zodra wij iets hebben gevonden in uw regio. 

Hoe kan ik mij inschrijven bij Uitzendbureau Actief65+?

Inschrijven bij Uitzendbureau Actief65+ doet u eenvoudig via onze website. In 5 eenvoudige stappen via het inschrijfformulier geeft u uw wensen en beschikbaarheid op. Uw informatie op het inschrijfformulier helpt ons voor u de juiste vacature te vinden. Schrijf u nu eenvoudig in. 

Wat ga ik verdienen als ik ga werken via Actief65+?

Per opdracht en opdrachtgever zijn de verdiensten verschillend. Dit is afhankelijk van het uurloon conform de CAO en de functie die u gaat verrichten. Zodra wij een vacature aan u voorleggen zullen wij de verdiensten aan u voorleggen.

Ik ben 65, waarom kan ik mij niet inschrijven?

U kunt zich inschrijven vanaf de AOW-gerechtigde leeftijd. Zoals u ongetwijfeld weet is deze leeftijd omhoog gegaan.

Wat voor soort vacatures kan ik vinden via Actief65+?

Actief65+ biedt verschillende soorten opdrachten voor alle kandidaten. De beschikbare opdrachten bevinden zich in verschillende beroepsgroepen. Er zijn klussen beschikbaar voor zowel fulltime, parttime als op oproepbasis. Voorbeelden van vacatures zijn: bezorgers, administratief medewerkers, koeriers, boekhouders en schoonmakers.

Bieden jullie alleen opdrachten aan in de Randstad?

Nee, wij werken landelijk en hebben opdrachten beschikbaar in alle provincies. 

Wanneer betaalt Actief65+ aan de kandidaten (betaaldata)?

Onze kandidaten werken op uitzendbasis. Dit betekent dat alleen de gewerkte uren worden uitbetaald rond de 10e van de maand.

Is thuiswerken ook een optie?

Nee het is niet mogelijk om thuis te werken. In hele uitzonderlijke gevallen kan er vanuit huis worden gewerkt. Meestal prefereert de opdrachtgever werken op locatie.

Ontvang ik een jaaropgave? 

Actief65+ is verplicht u een jaaropgave te sturen, indien u voor ons heeft gewerkt. U ontvangt deze jaaropgave in januari. Uw jaaropgave wordt verstuurd naar uw e-mailadres. Tevens is het mogelijk om uw jaaropgave in te zien als u inlogt.

Wat is mijn tegoed aan reserveringen?

Naast uw brutosalaris wordt er een bedrag gereserveerd aan vakantiegeld en vakantiedagen. De hoogte van dit bedrag vindt u terug op uw loonstrook.

Welke CAO is van toepassing als ik werk voor uitzendbureau Actief65+

Indien u werkt voor uitzendbureau Actief65+ is de NBBU-cao voor Uitzendkrachten van toepassing.

Wat gebeurt er met mijn AOW als ik blijf werken?

Indien u door werkt blijft uw AOW hetzelfde. U heeft de leeftijd bereikt waarop de AOW ingaat dus deze blijft u gewoon ontvangen, of u nu werkt of niet. Echter wanneer u een partnertoeslag ontvangt, omdat uw partner jonger is en nog geen AOW ontvangt, dan is het mogelijk dat deze toeslag minder wordt omdat u meer gaat verdienen dan het grensbedrag. Wij adviseren u om hier onderzoek naar te doen. Bekijk e

Hoeveel mag ik bijverdienen naast mijn AOW?

U mag onbeperkt bijverdienen naast uw AOW. U dient echter wel rekening te houden met de loonbelasting. Instanties gaan er in principe vanuit dat de AOW uw hoogste inkomen. Bekijk meer over bijverdienen naast uw AOW. 

Inschrijven als kandidaat

Veelgestelde vragen door opdrachtgevers

Is uitzendbureau Actief65+ aangesloten bij een branchevereniging?

Actief65+ is aangesloten bij de NBBU en werkt dan ook volgens de algemene voorwaarden van de NBBU. Dit betekent dat ons uitzendbureau voldoet aan de eisen die door de NBBU aan de organisatie gesteld worden maar ook dat we gebonden zijn aan een minimumloon voor uitzendkrachten.

Is uitzendbureau Actief65+ betrouwbaar?

Om kwaliteit en betrouwbaarheid te waarborgen worden alle NBBU leden jaarlijks gescreend. Leden worden o.a. getoetst op de juistheid en volledigheid van de administratie en de afdracht van Loonbelasting en Omzetbelasting. Ook de vaststelling van de juiste identiteit van de uitzendkracht in het kader van de Wet op de Identificatieplicht behoort tot de controles . Hiernaast gelden verschillende wetten en regels, die binnen het toetsingskader van deze norm vallen. Uitzendbureau Actief65+ voldoet op alle onderdelen aan de gestelde eisen en dat betekent dat wij zijn opgenomen in het Register van de Stichting Normering Arbeid (SNA).

Waar vind ik de algemene voorwaarden van Actief65+?

De algemene voorwaarden voor het ter beschikkingstellen van uitzendkrachten van de NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen) zijn van toepassing. Deze algemene voorwaarden zijn via de volgende link als PDF-bestand te downloaden van de NBBU-website: Download Algemene Voorwaarden NBBU

Wat zijn de voordelen van het inhuren van AOW-gerechtigden?

Werken met AOW-gerechtigden binnen uw organisatie brengt vele voordelen met zich mee. AOW-gerechtigden zijn onder andere flexibel inzetbaar, zeer gemotiveerd, hebben een goede werkinstelling, zijn goedkoper dan regulier personeel en bovenal hebben zij een hoop kennis en ervaring.

Hoeveel kost het plaatsen van een zoekopdracht via het online formulier?

Het plaatsen van uw zoekopdracht is geheel vrijblijvend en kost u niets. Actief65+ gaat direct voor u op zoek naar een geschikte kandidaat. Pas als de uitzendkracht daadwerkelijk voor u aan de slag gaat betaalt u een uurtarief dat gebaseerd is op het CAO loon. Plaats in 2 eenvoudige stappen uw zoekopdracht.

Ik zoek een ervaren kracht

Actief65+ thuis in alle branches

Bekijk alle cases