Veelgestelde vragen

Als uitzendspecialist voor senioren krijgen we veel vragen over het werken als en met AOW-gerechtigde uitzendkrachten. We beantwoorden deze vragen graag. Onderstaand overzicht geeft antwoord op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan even contact met ons op.

Veelgestelde vragen door kandidaten

Ik heb nog geen bevestiging van mijn inschrijving ontvangen.

Controleer uw spambox of neem contact op via [email protected]

Ik heb nog geen reactie ontvangen na de bevestiging van mijn inschrijving.

Goed om te horen dat u zich heeft ingeschreven. Wij doen ons best om iedereen van passend werk te voorzien. Wij nemen contact met u op zodra wij iets hebben gevonden in uw regio.

Hoe schrijf ik mij in bij uitzendbureau Actief65+?

Heel eenvoudig: via het inschrijfformulier op onze website. In vijf stappen geeft u uw wensen en beschikbaarheid op. Deze informatie helpt ons om voor u de juiste vacature te vinden. Schrijf u nu eenvoudig in. 

Wat ga ik verdienen als ik ga werken via Actief65+?

Per opdracht en opdrachtgever zijn de verdiensten verschillend. Dit is afhankelijk van het uurloon conform de cao en de functie die u gaat verrichten. Zodra wij een vacature aan u voorleggen, geven wij de bijbehorende verdiensten aan u door.

Ik ben 65, waarom kan ik mij niet inschrijven?

U kunt zich inschrijven vanaf de AOW-gerechtigde leeftijd. Tot en met 2024 wordt deze leeftijd stapsgewijs verhoogd tot 67 jaar.

Welk soort vacatures kan ik vinden via Actief65+?

Actief65+ krijgt opdrachten binnen uit verschillende beroepsgroepen. Voorbeelden van vacatures</a zijn: bezorgers, administratief medewerkers, koeriers, boekhouders en schoonmakers. Sommige klussen zijn fulltime, andere parttime of op oproepbasis.

Bieden jullie alleen opdrachten aan in de Randstad?

Nee, wij werken landelijk en hebben opdrachten beschikbaar in alle regio’s.

Wanneer betaalt Actief65+ aan de uitzendkrachten (betaaldata)?

Onze krachten werken op uitzendbasis. Dit betekent dat alleen de gewerkte uren worden uitbetaald rond de 10e van de maand.

Is thuiswerken ook een optie?

Nee, alleen in zeer uitzonderlijke gevallen kunt u vanuit huis werken. Onze opdrachtgevers geven meestal de voorkeur aan werken op locatie.

Ontvang ik een jaaropgave?

Actief65+ is verplicht u een jaaropgave te sturen, wanneer u voor ons heeft gewerkt. U ontvangt deze jaaropgave in januari. Uw jaaropgave wordt verstuurd naar uw e-mailadres. Tevens is het mogelijk om uw jaaropgave in te zien als u inlogt.

Wat is mijn tegoed aan reserveringen?

Naast uw brutosalaris wordt er een bedrag gereserveerd aan vakantiegeld en vakantiedagen. De hoogte van dit bedrag vindt u terug op uw loonstrook.

Welke cao is van toepassing als ik werk voor uitzendbureau Actief65+?

Als u voor uitzendbureau Actief65+ werkt, is de NBBU-cao voor Uitzendkrachten van toepassing.

Wat gebeurt er met mijn AOW als ik blijf werken?

Als u doorwerkt, blijft uw AOW hetzelfde. U heeft nu eenmaal de leeftijd bereikt waarop u recht heeft op AOW.
Ontvangt u een partnertoeslag, omdat uw partner jonger is en nog geen AOW ontvangt? Dan kan deze toeslag wel lager worden, als u meer gaat verdienen dan het grensbedrag. Wij adviseren u om hier onderzoek naar te doen.

Hoeveel mag ik bijverdienen naast mijn AOW?

U mag onbeperkt bijverdienen naast uw AOW. U dient echter wel rekening te houden met de loonbelasting. Instanties gaan er in principe vanuit dat de AOW uw hoogste inkomen is. Bekijk meer over bijverdienen naast uw AOW. 

Veelgestelde vragen door opdrachtgevers

Is uitzendbureau Actief65+ aangesloten bij een branchevereniging?

Is Actief65+ aangesloten bij een branchevereniging?
Uitzendbureau Actief65+ is aangesloten bij de NBBU en werkt dan ook volgens de algemene voorwaarden van de NBBU. Ons uitzendbureau voldoet aan de eisen die de NBBU stelt. Bovendien zijn we gebonden aan een minimumloon voor uitzendkrachten.

Is Actief65+ een betrouwbaar uitzendbureau?

Om kwaliteit en betrouwbaarheid te waarborgen, screent de NBBU haar leden jaarlijks. Leden worden onder meer getoetst op de juistheid en volledigheid van de administratie en de afdracht van Loonbelasting en Omzetbelasting. Ook de vaststelling van de juiste identiteit van de uitzendkracht in het kader van de Wet op de Identificatieplicht behoort tot de controles. Hiernaast gelden verschillende wetten en regels, die binnen het toetsingskader van deze norm vallen. Uitzendbureau Actief65+ voldoet op alle onderdelen aan de gestelde eisen en dat betekent dat wij zijn opgenomen in het Register van de Stichting Normering Arbeid (SNA).

Waar vind ik de algemene voorwaarden van Actief65+?

De algemene voorwaarden voor het ter beschikkingstellen van uitzendkrachten van de NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen) zijn van toepassing. Deze algemene voorwaarden zijn via de volgende link als PDF-bestand te downloaden van de NBBU-website: Download Algemene Voorwaarden NBBU.

Wat zijn de voordelen van het inhuren van AOW-gerechtigden?

Werken met AOW-gerechtigden binnen uw organisatie brengt vele voordelen met zich mee. AOW-gerechtigden zijn onder andere flexibel inzetbaar, zeer gemotiveerd, hebben een goede werkinstelling, zijn goedkoper dan regulier personeel en bovenal hebben zij een hoop kennis en ervaring.

Hoeveel kost het plaatsen van een zoekopdracht via het online formulier?

Het plaatsen van een zoekopdracht is geheel vrijblijvend en kost u niets. Actief65+ gaat direct voor u op zoek naar een geschikte kandidaat. Pas als de uitzendkracht daadwerkelijk voor u aan de slag gaat betaalt u een uurtarief dat gebaseerd is op het cao-loon. Plaats in twee eenvoudige stappen uw zoekopdracht..