Heeft u bijna de pensioengerechtigde leeftijd bereikt maar wilt u eigenlijk nog helemaal niet stoppen met werken? Dan is een bijbaan na uw pensioen wellicht iets voor u! U bent hierin niet de enige! Veel ouderen hebben na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd nog zin om zichzelf nuttig te maken. Een parttime baan of vrijwilligerswerk kan een goede invulling zijn van uw vrije tijd.

Opties bijbaan na pensioen

Wanneer het aankomt op een bijbaan na uw pensioen zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld bij uw oude werkgever blijven werken, dat is immers het werk waar u in gespecialiseerd bent. Dit heeft echter niet altijd de voorkeur omdat de meeste ouderen minder uren willen werken of juist iets totaal anders willen gaan doen.

Een veel voorkomende andere optie is in dit geval een bijbaan. Hierbij kunt u op zoek gaan naar een baan voor een aantal uren in de week of vrijwilligerswerk. U kunt een bijbaan zoeken die aansluit op uw hobby’s of waar u nieuwe mensen kunt leren kennen.

Voordelen bijbaan na pensioen

Een bijbaan na uw pensioen heeft veel voordelen. Zo is het fijn om uzelf nuttig te maken en bezig te blijven. Sommige ouderen ervaren het pensioen als een zwart gat na jarenlang hard te hebben gewerkt. Een bijbaan kan zorgen voor meer voldoening in het dagelijks leven. Daarnaast zorgt een bijbaan er ook voor dat u nieuwe mensen kunt leren kennen en een sociaal netwerk onderhoudt. Tot slot brengen de meeste bijbanen ook nog wat extra geld in het laatje, waardoor u meer leuke dingen kunt doen!

Gevolg bijbaan voor AOW

Wanneer u een bijbaan heeft na uw pensioen hoeft u zich geen zorgen te maken over uw AOW. De hoogte van de AOW blijft namelijk gelijk. Het geld wat u verdient met een bijbaan kan echter wel invloed hebben op uw pensioen. Aangezien u met een bijbaan al geld verdient, kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om uw pensioen later in te laten gaan of om een klein deel van het pensioen te ontvangen. Deze keuze is aan u!

Een bijbaan vinden

Vindt u het lastig om een geschikte bijbaan te vinden na uw pensioen? Bij uitzendbureau Actief 65+ kunnen wij u hierbij helpen! Wij verbinden 65 plussers met werkgevers in allerlei verschillende beroepsgroepen. Zo kunt u bij ons aan de slag in de horeca maar hebben we ook vacatures in de zorg of financiële sector.

Neem contact met ons op voor een intake, dan zorgen wij dat u de bijbaan vindt die bij u past.

Bent u op zoek naar werk?

Wij hebben vacatures bij u in de regio.

Kandidaten door heel Nederland

  Bent u niet AOW gerechtigd, maar wel van plan om te blijven werken na uw pensioen? Schrijf u alvast in bij Actief65+. Reeds 60.000 gingen u voor.

  Onze klanten beoordelen ons met een 8,6

  Aart Meester - Aeon Plaza Hotels

  Aart Meester, Chief Engineer bij Aeon Plaza Hotels

  ”Als Chief engineer bij Aeon Plaza Hotels stuur ik projecten aan voor de technische dienst bij o.a. hotel Port van Cleve in Amsterdam. Met veel plezier werk ik samen met Actief65plus. Het voordeel van deze 65-plus krachten is dat ze veel ervaring hebben en aan een half woord genoeg. Ze hebben veel vakkennis en ze zijn er wanneer je ze nodig hebt. Als ze klaar zijn dan kunnen ze weer naar een ander project. Bijna alle beroepsgroepen hebben ze voorradig en ze lossen veel problemen op, je kan de uitzendkrachten zelfstandig aan het werk zetten en hebt er dus geen omkijken meer naar. Kortom ik ben erg tevreden en raad elk bedrijf aan om met Actief65plus uitzendbureau te gaan werken!”

  Jumbo klant actief65plus

  Frank (72), administrateur via Actief65+

  “Oorspronkelijk ben ik boekhouder, maar ik heb 22 jaar mijn eigen horecabedrijf gehad in Amsterdam. Toen ik 66 was, heb ik de zaak verkocht. Ik ben vrij snel weer aan het werk gegaan, om niet achter de geraniums te hoeven zitten en om onder de mensen te blijven. Op dit moment werk ik één dag in de week als administrateur. Ik werk nu een jaar of acht via Actief65+ en ben met hen in contact gekomen via een advertentie in de krant. Ik heb mij online ingeschreven en na ruim een maand kon ik weer aan het werk.”