Meer informatie

Bijbaan na pensioen

Heeft u bijna de pensioengerechtigde leeftijd bereikt maar wilt u eigenlijk nog helemaal niet stoppen met werken? Dan is een bijbaan na uw pensioen wellicht iets voor u! U bent hierin niet de enige! Veel ouderen hebben na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd nog zin om zichzelf nuttig te maken. Een parttime baan of vrijwilligerswerk kan een goede invulling zijn van uw vrije tijd.

Opties bijbaan na pensioen

Wanneer het aankomt op een bijbaan na uw pensioen zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld bij uw oude werkgever blijven werken, dat is immers het werk waar u in gespecialiseerd bent. Dit heeft echter niet altijd de voorkeur omdat de meeste ouderen minder uren willen werken of juist iets totaal anders willen gaan doen.

Een veel voorkomende andere optie is in dit geval een bijbaan. Hierbij kunt u op zoek gaan naar een baan voor een aantal uren in de week of vrijwilligerswerk. U kunt een bijbaan zoeken die aansluit op uw hobby’s of waar u nieuwe mensen kunt leren kennen.

Voordelen bijbaan na pensioen

Een bijbaan na uw pensioen heeft veel voordelen. Zo is het fijn om uzelf nuttig te maken en bezig te blijven. Sommige ouderen ervaren het pensioen als een zwart gat na jarenlang hard te hebben gewerkt. Een bijbaan kan zorgen voor meer voldoening in het dagelijks leven. Daarnaast zorgt een bijbaan er ook voor dat u nieuwe mensen kunt leren kennen en een sociaal netwerk onderhoudt. Tot slot brengen de meeste bijbanen ook nog wat extra geld in het laatje, waardoor u meer leuke dingen kunt doen!

Gevolg bijbaan voor AOW

Wanneer u een bijbaan heeft na uw pensioen hoeft u zich geen zorgen te maken over uw AOW. De hoogte van de AOW blijft namelijk gelijk. Het geld wat u verdient met een bijbaan kan echter wel invloed hebben op uw pensioen. Aangezien u met een bijbaan al geld verdient, kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om uw pensioen later in te laten gaan of om een klein deel van het pensioen te ontvangen. Deze keuze is aan u!

Een bijbaan vinden

Vindt u het lastig om een geschikte bijbaan te vinden na uw pensioen? Bij uitzendbureau Actief 65+ kunnen wij u hierbij helpen! Wij verbinden 65 plussers met werkgevers in allerlei verschillende beroepsgroepen. Zo kunt u bij ons aan de slag in de horeca maar hebben we ook vacatures in de zorg of financiële sector.

Neem contact met ons op voor een intake, dan zorgen wij dat u de bijbaan vindt die bij u past.

vrijwilligerswerk ouderen
Inschrijven als kandidaat
Ik zoek een ervaren kracht
Ik zoek een ervaren kracht
Inschrijven als kandidaat

Actief65+ thuis in alle branches

Bekijk alle cases

Onze klanten beoordelen ons met een 8,7

Arjan – Groen Compleet

Arjan, eigenaar van Groen Compleet, zocht een uitzendkracht voor bezorg- en ophaalwerk. Actief65+, de uitzendspecialist van senioren, benaderde hem precies op het goede moment. Arjan: ”Er was meteen iemand beschikbaar: een uitzendkracht met een keurige uitstraling en een groot verantwoordelijkheidsgevoel. De inzet en samenwerking was vanaf het begin perfect. Ik zou nog wel twee vergelijkbare uitzendkrachten kunnen gebruiken. Ik ben zeer tevreden over onze uitzendkracht van Actief65+. Hopelijk blijft hij nog een paar jaar voor ons werken.” Lees meer…

Direct vacature aanmelden

Asja Krist – Parkeerservice Alkmaar

Asja Krist, coördinator bij Coöperatie Parkeerservice in Alkmaar, geeft leiding aan onder andere uitzendkrachten van Actief 65+, de uitzendspecialist voor senioren. Van te voren vroeg Krist zich af of 65-plussers wel voldoende computerervaring hebben. Krist: “Meteen werd duidelijk dat mijn vooroordeel onjuist was. We werken nu met een dame die voorheen directiesecretaresse was. Ze snapt precies hoe het werkt.” Lees meer…

Inschrijven als kandidaat