Meer informatie

Bijbaan na pensioen

Heeft u bijna de pensioengerechtigde leeftijd bereikt maar wilt u eigenlijk nog helemaal niet stoppen met werken? Dan is een bijbaan na uw pensioen wellicht iets voor u! U bent hierin niet de enige! Veel ouderen hebben na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd nog zin om zichzelf nuttig te maken. Een parttime baan of vrijwilligerswerk kan een goede invulling zijn van uw vrije tijd.

Opties bijbaan na pensioen

Wanneer het aankomt op een bijbaan na uw pensioen zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld bij uw oude werkgever blijven werken, dat is immers het werk waar u in gespecialiseerd bent. Dit heeft echter niet altijd de voorkeur omdat de meeste ouderen minder uren willen werken of juist iets totaal anders willen gaan doen.

Een veel voorkomende andere optie is in dit geval een bijbaan. Hierbij kunt u op zoek gaan naar een baan voor een aantal uren in de week of vrijwilligerswerk. U kunt een bijbaan zoeken die aansluit op uw hobby’s of waar u nieuwe mensen kunt leren kennen.

Voordelen bijbaan na pensioen

Een bijbaan na uw pensioen heeft veel voordelen. Zo is het fijn om uzelf nuttig te maken en bezig te blijven. Sommige ouderen ervaren het pensioen als een zwart gat na jarenlang hard te hebben gewerkt. Een bijbaan kan zorgen voor meer voldoening in het dagelijks leven. Daarnaast zorgt een bijbaan er ook voor dat u nieuwe mensen kunt leren kennen en een sociaal netwerk onderhoudt. Tot slot brengen de meeste bijbanen ook nog wat extra geld in het laatje, waardoor u meer leuke dingen kunt doen!

Gevolg bijbaan voor AOW

Wanneer u een bijbaan heeft na uw pensioen hoeft u zich geen zorgen te maken over uw AOW. De hoogte van de AOW blijft namelijk gelijk. Het geld wat u verdient met een bijbaan kan echter wel invloed hebben op uw pensioen. Aangezien u met een bijbaan al geld verdient, kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om uw pensioen later in te laten gaan of om een klein deel van het pensioen te ontvangen. Deze keuze is aan u!

Een bijbaan vinden

Vindt u het lastig om een geschikte bijbaan te vinden na uw pensioen? Bij uitzendbureau Actief 65+ kunnen wij u hierbij helpen! Wij verbinden 65 plussers met werkgevers in allerlei verschillende beroepsgroepen. Zo kunt u bij ons aan de slag in de horeca maar hebben we ook vacatures in de zorg of financiële sector.

Neem contact met ons op voor een intake, dan zorgen wij dat u de bijbaan vindt die bij u past.

vrijwilligerswerk ouderen
Inschrijven als kandidaat
Ik zoek een ervaren kracht

Deel vacature

Ik zoek een ervaren kracht
Inschrijven als kandidaat

Actief65+ thuis in alle branches

Bekijk alle cases

Onze klanten beoordelen ons met een 8,6

Jumbo klant actief65plus

Mark Bakker – Jumbo Purmerend

Ik zat erg omhoog met werk en had snel extra krachten nodig. Ik kwam in contact met Actief65+ en binnen enkele dagen werden al kandidaten voorgedragen die meteen aan de slag konden. De geplaatste uitzendkrachten zijn erg betrokken, kennen de buurt en zijn betrouwbaar en flexibel inzetbaar. Door hun motivatie en ervaring brengen zij de rest van het personeel naar een hoger niveau. Ook de communicatie verloopt goed en de administratie en verloning is erg makkelijk om mee te werken.
Lees meer…

Ik zoek een ervaren kracht
Frank administrateur

Frank (72) – Administrateur

Oorspronkelijk ben ik boekhouder maar ik heb 22 jaar mijn eigen horecabedrijf gehad in Amsterdam. Toen ik 66 was, heb ik de zaak verkocht. Ik ben vrij snel weer aan het werk gegaan om niet achter de geraniums te hoeven zitten en om onder de mensen te blijven. Op dit moment werk ik één dag in de week als administrateur. Ik werk nu een jaar of acht via Actief65+ en ben met hen in contact gekomen via een advertentie in de krant. Ik heb mij online ingeschreven en na ruim een maand kon ik weer aan het werk. Lees meer…

Inschrijven als kandidaat