Heeft u bijna de pensioengerechtigde leeftijd bereikt maar wilt u eigenlijk nog helemaal niet stoppen met werken? Dan is een bijbaan na uw pensioen wellicht iets voor u! U bent hierin niet de enige! Veel ouderen hebben na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd nog zin om zichzelf nuttig te maken. Een parttime baan of vrijwilligerswerk kan een goede invulling zijn van uw vrije tijd.

Opties bijbaan na pensioen

Wanneer het aankomt op een bijbaan na uw pensioen zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld bij uw oude werkgever blijven werken, dat is immers het werk waar u in gespecialiseerd bent. Dit heeft echter niet altijd de voorkeur omdat de meeste ouderen minder uren willen werken of juist iets totaal anders willen gaan doen.

Een veel voorkomende andere optie is in dit geval een bijbaan. Hierbij kunt u op zoek gaan naar een baan voor een aantal uren in de week of vrijwilligerswerk. U kunt een bijbaan zoeken die aansluit op uw hobby’s of waar u nieuwe mensen kunt leren kennen.

Voordelen bijbaan na pensioen

Een bijbaan na uw pensioen heeft veel voordelen. Zo is het fijn om uzelf nuttig te maken en bezig te blijven. Sommige ouderen ervaren het pensioen als een zwart gat na jarenlang hard te hebben gewerkt. Een bijbaan kan zorgen voor meer voldoening in het dagelijks leven. Daarnaast zorgt een bijbaan er ook voor dat u nieuwe mensen kunt leren kennen en een sociaal netwerk onderhoudt. Tot slot brengen de meeste bijbanen ook nog wat extra geld in het laatje, waardoor u meer leuke dingen kunt doen!

Gevolg bijbaan voor AOW

Wanneer u een bijbaan heeft na uw pensioen hoeft u zich geen zorgen te maken over uw AOW. De hoogte van de AOW blijft namelijk gelijk. Het geld wat u verdient met een bijbaan kan echter wel invloed hebben op uw pensioen. Aangezien u met een bijbaan al geld verdient, kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om uw pensioen later in te laten gaan of om een klein deel van het pensioen te ontvangen. Deze keuze is aan u!

Een bijbaan vinden

Vindt u het lastig om een geschikte bijbaan te vinden na uw pensioen? Bij uitzendbureau Actief 65+ kunnen wij u hierbij helpen! Wij verbinden 65 plussers met werkgevers in allerlei verschillende beroepsgroepen. Zo kunt u bij ons aan de slag in de horeca maar hebben we ook vacatures in de zorg of financiële sector.

Neem contact met ons op voor een intake, dan zorgen wij dat u de bijbaan vindt die bij u past.

Bent u op zoek naar werk?

Wij hebben vacatures bij u in de regio.

Kandidaten door heel Nederland

  Bent u niet AOW gerechtigd, maar wel van plan om te blijven werken na uw pensioen? Schrijf u alvast in bij Actief65+. Reeds 60.000 gingen u voor.

  60.000 65plussers ingeschreven bij ons uitzendbureau

  Waarom kiezen kandidaten voor Actief65+?

  • Maandelijks meer dan 800 nieuwe vacatures
  • Wij hebben parttime werk bij u in de regio
  • Onze opdrachtgevers zitten door heel Nederland
  • Thuis in alle beroepsgroepen, van eenvoudig tot hooggeschoold werk
  • Persoonlijk contact via e-mail en telefoon

  Onze klanten beoordelen ons met een 8,6

  Aart Meester - Aeon Plaza Hotels

  Rita (71) lunchmedewerkster bij Tommy Tomato

  ”Tot mijn 67e heb ik bij het UWV gewerkt op de afdeling Werkloosheidswet als claimbeoordelaar. Dit heb ik 26 jaar gedaan, tot aan mijn pensioenleeftijd. Ik merkte al snel dat thuiszitten niets voor mij is, ik ben graag bezig. Via zoeken op Internet ben ik bij Actief65+ terechtgekomen. Ik werk nu als lunchmedewerkster bij Tommy Tomato in Haarlem. Twee dagen in de week, s’ morgens en s’ middags een paar uurtjes. Ik doe dit met heel veel plezier. Om kinderen gezonde vegetarische lunches met veel groente te leren eten breng ik warme lunches naar basisscholen. Ik zie het enthousiasme van de kinderen en dit maakt mij heel blij. Zo hou ik contact met allerlei mensen, van jong tot oud.”

  Jumbo klant actief65plus

  Willy (68), bezorger via Actief65+

  ”Op mijn 58e ben ik vanwege een reorganisatie gestopt met mijn werk als boekhouder. Het leek me na een tijdje toch wel leuk om weer aan het werk te gaan. Ik werk op dit moment als bezorgster. Het aantal dagen dat ik werk varieert elke week en is flexibel in te delen. Ik blijf vitaal, ben onder de mensen, draag mijn steentje bij aan de maatschappij en verdien ook nog eens een leuk zakcentje! Via een advertentie in de krant ben ik in aanraking gekomen met Actief65+ en op de website heb ik me bij het uitzendbureau ingeschreven. Na ongeveer anderhalve maand kon ik op gesprek komen bij het bedrijf. Het klikte meteen en ik kon direct aan de slag!”

  Inschrijven als AOW-er

  Sociaal actief zijn (en blijven) en tegelijk een prettig uurloon.

  Actief65+ heeft kandidaten door heel Nederland

  Wij hebben werk door heel Nederland, dus altijd dichtbij huis.

  Flexibele inzetbare 65plussers

  Wij hebben werk dat bij u past. Fulltime, parttime of tijdelijk.

  Divers werk voor 65plussers door heel Nederland

  Wij hebben werk in alle beroepsgroepen, ook in uw sector.