Heeft u bijna de pensioengerechtigde leeftijd bereikt maar wilt u eigenlijk nog helemaal niet stoppen met werken? Dan is een bijbaan na uw pensioen wellicht iets voor u! U bent hierin niet de enige! Veel ouderen hebben na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd nog zin om zichzelf nuttig te maken. Een parttime baan of vrijwilligerswerk kan een goede invulling zijn van uw vrije tijd.

Opties bijbaan na pensioen

Wanneer het aankomt op een bijbaan na uw pensioen zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld bij uw oude werkgever blijven werken, dat is immers het werk waar u in gespecialiseerd bent. Dit heeft echter niet altijd de voorkeur omdat de meeste ouderen minder uren willen werken of juist iets totaal anders willen gaan doen.

Een veel voorkomende andere optie is in dit geval een bijbaan. Hierbij kunt u op zoek gaan naar een baan voor een aantal uren in de week of vrijwilligerswerk. U kunt een bijbaan zoeken die aansluit op uw hobby’s of waar u nieuwe mensen kunt leren kennen.

Voordelen bijbaan na pensioen

Een bijbaan na uw pensioen heeft veel voordelen. Zo is het fijn om uzelf nuttig te maken en bezig te blijven. Sommige ouderen ervaren het pensioen als een zwart gat na jarenlang hard te hebben gewerkt. Een bijbaan kan zorgen voor meer voldoening in het dagelijks leven. Daarnaast zorgt een bijbaan er ook voor dat u nieuwe mensen kunt leren kennen en een sociaal netwerk onderhoudt. Tot slot brengen de meeste bijbanen ook nog wat extra geld in het laatje, waardoor u meer leuke dingen kunt doen!

Gevolg bijbaan voor AOW

Wanneer u een bijbaan heeft na uw pensioen hoeft u zich geen zorgen te maken over uw AOW. De hoogte van de AOW blijft namelijk gelijk. Het geld wat u verdient met een bijbaan kan echter wel invloed hebben op uw pensioen. Aangezien u met een bijbaan al geld verdient, kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om uw pensioen later in te laten gaan of om een klein deel van het pensioen te ontvangen. Deze keuze is aan u!

Een bijbaan vinden

Vindt u het lastig om een geschikte bijbaan te vinden na uw pensioen? Bij uitzendbureau Actief 65+ kunnen wij u hierbij helpen! Wij verbinden 65 plussers met werkgevers in allerlei verschillende beroepsgroepen. Zo kunt u bij ons aan de slag in de horeca maar hebben we ook vacatures in de zorg of financiële sector.

Neem contact met ons op voor een intake, dan zorgen wij dat u de bijbaan vindt die bij u past.

Bent u op zoek naar werk?

Wij hebben vacatures bij u in de regio.

Kandidaten door heel Nederland

  Bent u niet AOW gerechtigd, maar wel van plan om te blijven werken na uw pensioen? Schrijf u alvast in bij Actief65+. Reeds 65.000 gingen u voor.

  65.000 65plussers ingeschreven bij ons uitzendbureau

  Waarom kiezen kandidaten voor Actief65+?

  • Maandelijks meer dan 850 nieuwe vacatures

  • Wij hebben parttime werk bij u in de regio
  • Onze opdrachtgevers zitten door heel Nederland
  • Thuis in alle beroepsgroepen, van eenvoudig tot hooggeschoold werk
  • Persoonlijk contact via e-mail en telefoon

  Onze klanten beoordelen ons met een 8,6

  Kees van Oudenallen bij Actief65Plus

  Kees van Oudenallen (67), bezorger bij Froot

  “1 dag in de week wilde ik werken en liefst op de maandag. En dat is gelukt! En ook nog bij een leuk bedrijf als Froot. Fijne collega’s van alle leeftijden en klanten die altijd vrolijk reageren als ik weer vers fruit kom brengen. Het houdt mij “Actief-65-plus” en dat is gezond. Ben bij deze gezellige club nog lang niet uitgewerkt.”

  Inschrijven als AOW-er

  Sociaal actief zijn (en blijven) en tegelijk een prettig uurloon.

  Actief65+ heeft kandidaten door heel Nederland

  Wij hebben werk door heel Nederland, dus altijd dichtbij huis.

  Flexibele inzetbare 65plussers

  Wij hebben werk dat bij u past. Fulltime, parttime of tijdelijk.

  Divers werk voor 65plussers door heel Nederland

  Wij hebben werk in alle beroepsgroepen, ook in uw sector.