Wanneer u de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, kunt u in principe weer alles doen wat u wilt. U bent niet gebonden aan een verplichte baan, de kinderen zijn het huis uit en u heeft elke maand een basisinkomen. Het is voor veel senioren dan ook hét moment om nog alles uit het leven te halen wat erin zit. Zo gaan sommige ouderen reizen en gaan anderen het werk doen wat ze altijd al wilden doen maar wat financieel niet mogelijk was. In deze blog willen wij u aansporen om alles uit het leven te halen en geven we een aantal leuke tips!

Zoek sociaal contact

Voor de meeste mensen is sociaal contact heel belangrijk. Het geeft ons steun en brengt gezelligheid. Soms is het nu eenmaal leuker om samen iets te doen in plaats van alleen. U hoeft natuurlijk niet constant onder de mensen te zijn maar het is wel fijn om op iemand terug te kunnen vallen, in goede én in slechte tijden. Zorg er daarom voor dat u een sociaal netwerk onderhoudt en investeer tijd in familie en vrienden. 

Boek de reis van uw dromen

Droomt u al jaren van een verre reis maar is het er nog niet van gekomen? Dan is dit het moment! U heeft in principe geen werkverplichtingen meer, de kinderen zijn het huis uit en misschien heeft u ook de kans gehad om wat geld te sparen. Het is natuurlijk best spannend om voor een tijdje te vertrekken naar een andere omgeving, maar laat u hierdoor niet tegenhouden. Wanneer u al lange tijd droomt van een mooie reis, is dit uw kans om deze droom eindelijk waar te maken. 

Start een onderneming

Hetzelfde geldt voor het starten van een onderneming. Soms is er tijdens uw werkende leven geen goede mogelijkheid om een bedrijf te starten. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met uw financiële situatie. Een baan in loondienst geeft veel rust en veiligheid. Een eigen onderneming daarentegen is een risico. Wanneer u de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, is dit risico echter minder waardoor het een mooie kans is om dat bedrijf alsnog te starten. Het voordeel is dat u uw eigen tijd kunt indelen en er zoveel tijd aan kan besteden als u zelf wilt.

Blijf in beweging

Om op een prettige manier uw oude dag door te komen, is het verstandig om gezond te leven. Dit doet u niet alleen door gezond te eten maar ook door in beweging te blijven. U hoeft hiervoor echt niet elke dag naar de sportschool maar het is wel aan te raden om elke dag minstens een half uur te bewegen. Ga lekker een stukje fietsen of wandel naar de supermarkt in plaats van dat u met de auto gaat. Zo blijft u fit en kunt u nog langer van het leven genieten! 

Wees in het nu

In de huidige maatschappij kan er ontzettend veel op u afkomen. Kinderen en kleinkinderen vragen of u op social media met ze praat, u wilt graag leuke dingen doen maar zoekt eigenlijk ook naar een beetje rust. Door al deze prikkels kan het soms best lastig zijn om te genieten van het moment zelf. Wees u hier dan ook bewust van en probeer meer in het hier en nu te leven. Dit kunt u doen door te genieten van de kleine dingen en af en toe even stil te staan. Denk hierbij aan een knuffel van uw kind, een goede kop koffie of de warmte van de zon op uw gezicht

Wat doet u om zoveel mogelijk uit het leven te halen?