Bijverdienen AOW en pensioen

Bijverdienen naast het AOW en pensioen: met alle veranderingen van de laatste jaren wordt het voor steeds meer gepensioneerden een interessante optie. Het financiële extraatje is welkom nu veel pensioenfondsen de pensioenen hebben moeten korten. Bovendien vinden veel gepensioneerden het fijn om op hun oude dag nog altijd een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Bijverdienen naast het AOW en pensioen is een goede manier om onder de mensen te blijven. Wat uw reden ook is om te willen bijverdienen of door te werken, schrijf u in bij Actief65+, zodat wij u kunnen helpen!

AOW en bijverdienen

Wanneer u wilt doorwerken na uw AOW, kunt u net zoveel werken als u zelf wilt. Uw bruto AOW uitkering verandert hierdoor niet. Wel kan het zijn dat u meer belasting moet afdragen over uw totale inkomen. Let hier goed op bij uw belastingopgave. AOW en bijverdienen worden beide als inkomsten gerekend. Misschien moet u aan het einde van het jaar dus extra belasting betalen. Houd hier alvast rekening mee door bijvoorbeeld wat geld apart te zetten. Als u goed voorbereid bent, is bijverdienen naast uw AOW en pensioen een goede manier om per maand een leuk extraatje over te houden.

Pensioen en bijverdienen

Wanneer u al pensioen ontvangt en wilt doorwerken is het wat ingewikkelder:

  • als u op uw AOW leeftijd met pensioen bent gegaan, is bijverdienen geen probleem;
  • wanneer u met vervroegd pensioen bent gegaan, zijn er mogelijk beperkingen aan bijverdienen naast uw pensioen verbonden.

Houd hier rekening mee wanneer u wilt doorwerken na pensioen. U heeft bovendien net als bij AOW en bijverdienen te maken met inkomstenbelasting over het totale inkomen. Ook hier geldt dat u mogelijk geld moet terugbetalen.

Mogelijkheden bijverdienen AOW en pensioen

Een AOW uitkering is geen vetpot. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een extra pensioen op te bouwen of op een andere manier te sparen. Vaak blijft het maandelijkse bedrag toch wat krap en is bijverdienen naast AOW en pensioen een welkom extraatje. Doorwerken na AOW is goed mogelijk via Actief 65+. Bij ons vindt u verschillende vacatures voor 65+ zodat u werk vindt dat bij u past. Combineer AOW en doorwerken zo op een gemakkelijke manier! Het maakt niet uit hoeveel uren u wilt werken en waarom u wilt werken: wij helpen u aan werk dat bij u past. Schrijf u in bij Actief 65+ en blijf op een leuke manier doorwerken na uw AOW.

Anderen bekeken ook

AOW'er verdient wat bij naast zijn pensioen
Inschrijven als kandidaat
Ik zoek een ervaren kracht