Waar de één er flink tegenop ziet, kijkt de ander er al een tijdje naar uit: 65 jaar oud worden. U wordt vanaf die leeftijd soms als een nieuwe doelgroep gezien door de rest van de maatschappij. Sommigen ouderen ervaren dit als positief, anderen vinden het maar niks.. Maar wat verandert er nu eigenlijk echt wanneer u 65 wordt? In deze blog vertellen we u waarom 65 plus worden helemaal zo gek nog niet is. 

65 plus korting

Wanneer u de leeftijd van 65 bereikt, krijgt u opeens op veel plaatsen en uitjes korting. Zowel bij de bioscoop, verschillende musea als in het openbaar vervoer is er sprake van een flinke korting. Dit geldt zowel in Nederland als in andere landen. Een leuke bijkomstigheid waar u volgens mij alleen maar naar uit kunt kijken..

Pensioen in zicht

Wanneer u 65 wordt is uw pensioen als het goed is in zicht. Vaak bestaat er een mogelijkheid om al wat minder uren te gaan werken en blijft er tijd over voor uw familie of het ondernemen van leuke dingen. Na al die jaren hard werken is dat geen gek vooruitzicht toch?

Veel levenservaring

Omdat u al een jaartje ouder bent heeft u er al een heel leven op zitten. U heeft leuke maar ook minder leuke dingen meegemaakt en een goede dosis levenservaring. Daardoor is het makkelijker om nóg meer te genieten van kleine geluksmomenten, neemt u het leven eerder zoals het komt en maakt u zich over het algemeen minder druk.

Meer bewustwording

Nu u wat ouder bent, bestaat de kans dat u nog bewuster wordt wanneer het aankomt op uw gezondheid. U let wat vaker op uw voeding, probeert voldoende te bewegen en pakt ook de nodige rustmomenten. Door deze bewustwording is de kans groot dat u zich goed voelt in u lijf en hoofd!

Hoe vindt u het om 65 jaar oud te worden?