Voldoende bewegen is voor iedereen belangrijk, ook voor ouderen. Zowel op de lichamelijke als geestelijke gezondheid heeft bewegen een positieve invloed. Het houdt u fit, verhoogt het immuunsysteem en zorgt voor een positief gevoel. Elke dag een half uur bewegen blijkt echter nog niet zo makkelijk. Wij geven u daarom vijf tips om te blijven bewegen.

 

Maak bewegen leuk

Zorg dat u bewegen niet gaat zien als iets dat moet, maar vooral als iets wat u leuk vindt. Kies bijvoorbeeld een sportieve activiteit die u graag doet zoals zwemmen of golfen. Ga sporten met een personal trainer of zoek een maatje om mee te bewegen. Onder het wandelen door kunt u gezellig kletsen en bent u zo een half uur onderweg!

 

Beweeg in en om het huis

Om voldoende te bewegen hoeft u echt niet altijd het huis uit. Zo behoren huishoudelijke klusjes zoals stofzuigen en dweilen ook zeker tot de dagelijkse beweging. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld gaan tuinieren of een paar oefeningen doen in uw woonkamer.

 

Neem de trap

Waar u ook komt, neem de trap in plaats van de lift. Op het station, in het ziekenhuis of in het appartement van familie, overal bevinden zich trappen. Deze zijn een uitstekende manier om aan uw dagelijkse beweging te komen.

 

Speel met kinderen of huisdieren

Heeft u kleinkinderen? Kinderen zijn graag actief en altijd op zoek naar iemand om mee te spelen. Ga met uw kleinkind een potje voetballen, stoeien of naar het park om de eenden te voeren. Ook wanneer u bijvoorbeeld een hond heeft, blijft u in beweging. De dagelijkse wandelingen zorgen voor voldoende lichamelijke activiteit.

 

Pak de fiets

Tot slot kunt u voor korte afstanden altijd de fiets pakken in plaats van de auto of het openbaar vervoer. Ook kunt u natuurlijk een fietstocht maken zonder specifiek doel door een mooi natuurgebied.

 

Beweegt u elke dag minstens dertig minuten?