Wanneer u met pensioen gaat kan het zo zijn dat uw inkomen omlaag gaat. Daarnaast is de kans groot dat de kosten stijgen. Het is dan goed om bewust met uw geld om te gaan. In deze blog geven we vier tips om op een eenvoudige manier geld te besparen. Leest u mee?

Bespaar op energiekosten

Naast dat u zuiniger met energie om kan gaan, is het ook mogelijk om van energieaanbieder te wisselen. Dit is tegenwoordig helemaal niet zo ingewikkeld. Het prijsverschil tussen energieaanbieders kan erg verschillen dus verdiep u in de verschillende aanbieders en maak dan de voor u best mogelijke keuze. Ook kunt u nadenken over de aanschaf van zonnepanelen, wat absoluut een investering is!

Profiteer van kortingen

Wanneer u ouder bent dan 65 kunt u op veel zaken korting krijgen. Zo gaat u voor een gereduceerd tarief naar musea, zwembaden, de dierentuin en bioscoop. Wanneer u regelmatig met de trein reist, is het voordelig om een Voordeeluren abonnement voor 60+ aan te schaffen. Dit geldt ook voor een abonnement op de bibliotheek.

Check uw abonnementen

Nu we het toch over abonnementen hebben.. Door de jaren heen heeft u wellicht een groot aantal abonnementen aangeschaft. Maar gebruikt u die ook allemaal nog regelmatig? Ga er even voor zitten en check al uw abonnementen, lidmaatschappen of donateurschappen waar u maandelijks of per kwartaal geld aan kwijt bent. De kans bestaat dat een deel van deze abonnementen niet noodzakelijk is en stopgezet kunnen worden.

Krijg inzicht in financiën

Om u meer bewust te worden van uw uitgaven kunt u een financiënboekje bijhouden. Hiermee krijgt u een beter overzicht van de inkomsten en uitgaven. Zo ziet u in één oogopslag waar veel geld heen gaat elke maand en waar u op kunt besparen.

Wat is uw ultieme tip om geld te besparen?