Stopt u binnenkort met werken en gaat u op dat moment met pensioen? Dan bent u misschien nog op zoek naar een zinvolle maar ook leuke invulling van uw tijd. De overgang van overwegend werken naar veel vrije tijd kan best even wennen zijn. Om die reden geven wij in deze blog een aantal goede tips om invulling te geven aan uw pensioen. Zo kunt u met vertrouwen uw pensioen tegemoet gaan.

Vrienden en familie

Had u een drukke baan en zag u vrienden en familie niet zo vaak als u zou willen? Dan is uw pensioen de uitgewezen gelegenheid om hen wat vaker op te zoeken. Plan leuke dingen samen en ga bijvoorbeeld een keer samen op vakantie of een dagje uit. Heeft u kleinkinderen? Dan kunt af en toe oppassen en leuke dingen met hen ondernemen.

De natuur in

Is binnen in huis zitten niks voor u? Ga er dan in uw vrije tijd lekker op uit en de natuur in. In Nederland zijn er tal van prachtige wandel– en fietsroutes. Zo komt u op verschillende plekken en blijft u ook nog eens in beweging. Vindt u de afstanden van de fietsroutes best wel groot? Dan kunt u wellicht overwegen om een elektrische fiets te kopen. Op die manier kunt u op een toegankelijke manier het hele land door! 

Tijd voor een hobby

Heeft u een hobby maar lukt het niet om er voldoende tijd voor vrij te maken? Ook dan is uw pensioen het moment om dit weer op te pakken. Ook kunt u natuurlijk een nieuwe hobby uitzoeken en een aantal cursussen of workshops volgen. Wat dacht u van het leren van een nieuwe taal, een cursus pottenbakken of weer verder met uw boekenclub?

Heeft u nog een tips om invulling te geven aan uw pensioen?