Voor mooie wandelroutes hoeft u niet op vakantie, die vindt u ook gewoon in Nederland. Langs de kustlijn, in natuurgebieden of door de bossen, ons land heeft het allemaal. In deze blog geven wij tips voor een aantal prachtige wandelroutes. Heeft u al zin om erop uit te gaan?

 

Sprengenberg

Een nog vrij onbekende wandelroute is de route Sprengenberg. Deze bevindt zich in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug en gaat door dichtbegroeide bossen en uitgestrekte heidevelden. Ook vindt u er veel dieren waaronder vossen, reeën, dassen en diverse vogels. De route is vrij kort, ongeveer 6 kilometer en daarom ook geschikt als er kinderen in het gezelschap zijn.

 

Vijlenerberg kroegjesroute

Houdt u van gezellige dorpjes en zit u graag op een terrasje tussen het wandelen door? Dan is deze route iets voor u! Vanuit Vijlenerberg, wat ook wel het bergdorpje van Nederland wordt genoemd vanwege de hoge ligging, zijn tien verschillende cafés met elkaar verbonden. U wandelt dus van café naar café en komt onderweg langs een prachtig heuvellandschap.

 

Romeinse Limespad

Geïnteresseerd in de geschiedenis van de Romeinen? Treedt dan in hun voetsporen en volg de route van de voormalige noordgrens van het Romeinse rijk, de limes. De wandelroute leidt u door maar liefst drie provincies, namelijk Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland. Onderweg komt u langs geconstrueerde wachttorens waar de Romeinen vroeger de omgeving in de gaten hielden.

 

Slenaken

In het Limburgs heuvelland loopt de wandelroute Slenaken. Deze 17 kilometerlange route begint in het dorp Slenaken, vlakbij de grens met België. Vanuit daar wandelt u door bossen en weilanden maar komt u ook heuvels, uitzichtpunten en doorkijkjes tegen.

 

Pieterpad

De wandelaars onder ons kennen deze route ongetwijfeld: het Pieterpad. Deze bijna 500 kilometerlange wandelroute gaat door heel Nederland en is dan ook af te leggen in etappes. De route loopt van Pieterburen in de provincie Groningen tot aan de Sint-Pietersberg in Maastricht. Het Pieterpad wordt constant aangepast en verbeterd waardoor u verzekerd bent van een prachtige route.

 

Welke wandelroute spreekt u het meeste aan?