Wat is er heerlijker dan op een mooie zonnige dag een stuk te fietsen? Gelukkig zijn we in Nederland gezegend met een groot aantal fietspaden en is het grotendeels vlak. Overal in het land kunt u met de tweewieler op pad. Benieuwd wat de mooiste fietsroutes van Nederland zijn? Lees dan verder!

 

Oudhollandse Pontjesroute

Deze route is geschikt wanneer u van water en veerpontjes houdt. De Oudhollandse Pontjesroute is zo’n 50 kilometer lang en kunt u in één dag fietsen. Het startpunt vindt u in Castricum, gelegen in de provincie Noord-Holland. De fietsroute gaat langs verschillende molens, vissersdorp De Rijp en natuurlijk de mooiste pontjes over wateren en meren.

 

Bekendelleroute

De Bekendelleroute loopt door beschermd natuurgebied waaronder Landgoed ’t Walfort en het Klooster- en Bekendellebos. Vanuit Aalten fietst u door de Gelderse Achterhoek en komt u langs het bekende boekendorp Bredevoort. De route is ongeveer 30 kilometer lang dus geschikt voor een dagtrip. De fietspaden bestaan uit asfalt-, zand- en grindpaden en zijn goed begaanbaar.

 

Drentse hunebedden

Vindt u geschiedenis interessant? Dan is deze route misschien wat voor u. Deze fietsroute in de provincie Drenthe leidt u langs prehistorische hunebedden. Naast de hunebedden komt u ook langs pittoreske dorpjes en het natuurgebied Holtingerveld en de Dwingelderbossen.

 

Molenroute Noord-Leudal

Houdt u van de karakteristieke molens in ons land, dan is de 42 kilometerlange Molenroute Noord-Leudal geschikt. In de buurt van Roermond loopt deze route deels door het Limburgse natuurreservaat Leudal. Onderweg komt u verschillende molens tegen, waaronder de bekende Sint-Ursulamolen, en een aantal schattige dorpjes.

 

De Nederlandse kust

Tot slot een route die bij velen van u waarschijnlijk wel bekend is: de Nederlandse Kustroute. Deze fietsroute is 570 kilometer lang en loopt van de Waddenzee tot aan de Noordzee. U kunt de route helemaal fietsen maar het is natuurlijk ook mogelijk om een klein stukje te doen. Fiets door de duinen, langs vissersdorpjes en maak een stop bij een van de vele strandtenten die de Nederlandse kust rijk is.

 

Welke fietsroute lijkt u het mooist?