Heeft u de pensioengerechtigde leeftijd bereikt maar wilt u nog helemaal niet stoppen met werken? Goed nieuws! Dat hoeft ook helemaal niet. Veel ouderen gaan wel minder werken of beginnen met een nieuwe baan. Er zijn verschillende opties om bij te verdienen als gepensioneerde. In deze blog bespreken we er drie!

 

Blijven werken bij huidige baan

Wanneer u het naar uw zin heeft bij uw huidige baan en graag wilt doorwerken, is dit meestal gewoon mogelijk. Soms is het nodig om een nieuw arbeidscontract af te sluiten, dit is afhankelijk van uw werkgever. Daarnaast bent u niet meer verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid en werkloosheid, houdt hier dus rekening mee! U heeft daarentegen wel recht op AOW en een eventueel opgebouwd pensioen.

 

Een eigen onderneming opzetten

Sommige senioren zien het bereiken van AOW-leeftijd als een mooie kans om hun eigen onderneming te starten. De druk om geld te verdienen ligt waarschijnlijk wat lager en er is meer tijd om aan een eigen bedrijf te werken. Het fijne aan een eigen onderneming is dat u zoveel kunt werken als u wilt en wanneer u wilt. Ideaal wanneer u wilt blijven doorwerken maar ook graag uw eigen tijd wilt indelen.

 

Naar een ouderen uitzendbureau

Tot slot schrijven senioren zich bij het bereiken van de AOW-leeftijd in bij een uitzendbureau voor ouderen. Zij hebben nog geen zin om stil te zitten en willen nog graag parttime of fulltime werken, maar niet meer bij hun huidige baan. Aangezien u voor lange tijd werkzaam bent geweest, heeft u veel kennis en ervaring die bedrijven goed kunnen gebruiken. Zo kunt u aan de slag in diverse branches waar u capaciteiten goed tot uiting komen.

 

Bekijk onze website voor de mogelijkheden om aan het werk te gaan en of er een vacature aansluit op uw wensen!