U heeft de AOW-leeftijd bereikt en kan lekker stoppen met werken. ‘Heerlijk al die vrije tijd!’ denken sommigen. Anderen zien dit eigenlijk helemaal niet zitten en gaan liever door met werken. Gelukkig is dit ook zeker mogelijk. Er veranderen echter wel een aantal zaken. In deze blog vertellen we u hier meer over.

 

Uw arbeidscontract

Het is mogelijk dat uw arbeidscontract afloopt bij het bereiken van de AOW-leeftijd. Dit is afhankelijk van uw cao. Staat hierin dat het contract doorloopt, dan hoeft u uiteraard niets te doen. Staat erin dat het contract stopt, dan kunt u op meerdere manieren blijven werken. Bespreek dit met uw werkgever, die kan een nieuw contract voor u opstellen op basis van de Wet ‘Werken na de AOW-gerechtigde leeftijd’. Ook is het mogelijk om via de ‘Doorwerkregeling van Doorwerkgever’ verder te werken.

 

Aantal uren en salaris

Voor veel senioren geldt dat ze graag door willen werken maar liever iets minder uren dan voorheen. Het is aan de werkgever om dit te bepalen. Wanneer u doorwerkt via de Doorwerkregeling is dit een stuk flexibeler omdat het aantal uren dan per week kan verschillen.

 

Het salaris blijft in principe hetzelfde, aangepast aan het aantal uren uiteraard. Ook na het bereiken van de AOW-leeftijd heeft u recht op het minimumloon. Op die manier wordt voorkomen dat er concurrentie ontstaat tussen senioren en jongere werknemers.

 

Pensioen

Wanneer u de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt is het mogelijk dat u naast de AOW ook een aanvullend pensioen ontvangt. Het inkomen van het werk dat u blijft doen heeft hier in principe geen invloed op. Alleen wanneer u met vroegpensioen gaat, zitten er beperkingen aan het bedrag wat u maximaal mag verdienen.

 

Belastingen

Tot slot is het goed om aandacht te besteden aan de veranderende belastingen. Uw werkgever zal nog steeds loonbelasting inhouden op uw loon na de AOW-leeftijd. Deze hoeft echter geen premies meer te betalen voor de WW, WAO, WIA, AOW en Ziektewet. Hierdoor bent u na de AOW-leeftijd niet meer verzekerd tegen werkloosheid of arbeidsongeschiktheid.

 

Blijft u doorwerken als u de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt?