Hoe oud u ook bent, het is altijd verstandig om na te denken over uw testament. Waar u hier vroeger voor naar de notaris moest, kunt u dit tegenwoordig ook online regelen. Dit laatste is een stuk goedkoper en wordt daarom steeds vaker gedaan. In deze blog vertellen wij er meer over en geven wij tips over hoe u geld kunt besparen bij het regelen van uw testament.

 

Op tijd regelen

Allereerst is het verstandig om uw testament op tijd te regelen. Wat u ook wilt doen met uw nalatenschap, leg het vast. Wanneer u het niet officieel vastlegt, moeten uw nabestaanden uiteindelijk alsnog belasting betalen over de schenking wanneer u overlijdt. Dit is naast veel gedoe, natuurlijk ook zonde van het geld. Door dit op tijd te regelen, kunt u flink wat geld besparen.

 

Online notaris

Daarnaast is het tegenwoordig mogelijk om de zaken rondom uw testament online te regelen. Dit bespaart de notaris veel tijd waardoor de kosten een stuk lager liggen. De drempel om het testament vast te leggen ligt hierdoor een stuk lager. Door uw testament online op te stellen, kunt u maar liefst de helft van de kosten besparen.

 

Online testament

Via verschillende notarissen is het mogelijk om online uw testament op te stellen. Aan de hand van een vragenlijst kunt u aangeven wat er precies in moet komen te staan. Het voordeel hierbij is dat u dit op uw eigen tempo kunt doen en wanneer het u uitkomt. Om het testament officieel vast te leggen is het wel nodig om naar een notariskantoor te gaan. Daar ondertekent u het testament en bewaart de notaris het in zijn archief.

 

Het opstellen van uw testament via het internet kan u dus veel geld besparen. Ook kunt u het rustig in uw eigen tijd opstellen. Heeft u al nagedacht over uw testament?