Heeft u een hond of een kat? Dan hebben wij goed nieuws! Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het hebben van een huisdier niet alleen gelukkiger maakt maar ook goed is voor uw gezondheid. In deze blog vertellen wij u er meer over en benoemen we de verschillende redenen.

 

U bent actiever

Wanneer u een huisdier heeft en met name wanneer u een hond heeft, bent u een stuk actiever. Een hond moet minstens drie keer per dag worden uitgelaten, waardoor u wel in beweging moet komen. Wanneer u een kat of ander huisdier heeft, zorgt dit vaak ook voor meer beweging omdat u met het dier speelt. Een huisdier maakt actiever zonder dat u zich er bewust van bent.

 

U heeft een lager risico op een hartaanval

Wanneer u meer beweegt wordt de bloeddruk verlaagd, wat het risico op hart- en vaatziekten vermindert. Hierdoor is de kans op een hartaanval een stuk kleiner. Dit geldt met name voor hondenbezitters die er elke dag meerdere keren op uit gaan. De kans op een hartaanval is bij deze groep maar liefst 11 procent lager.

 

U bent minder eenzaam

Ouderen hebben helaas relatief vaak last van eenzaamheid. Eenzaamheid kan een negatieve invloed hebben op de gezondheid en zijn uitwerking hebben op het lichaam. Een huisdier kan ervoor zorgen dat iemand minder eenzaam is en meer contact met de buitenwereld heeft.

 

U heeft minder stress

Tot slot kan een huisdier stress verlagend werken. Na een drukke dag is het fijn om uw huisdier te knuffelen of aaien. Door het contact met een dier, maakt u het gelukshormoon oxytocine aan. Dit zorgt ervoor dat u zich meer ontspannen voelt. Ook verlaagt het hormoon cortisol, waardoor u minder stress ervaart. En we weten allemaal dat stress niet goed is voor de gezondheid..

 

Heeft u een huisdier?