Heeft u de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, maar ziet u het eigenlijk nog niet zitten om te stoppen met werken? U bent niet de enige.. Er zijn veel 65-plussers die blijven doorwerken na hun pensioen. En dat is niet voor niks, het biedt namelijk meerdere voordelen! In deze blog vertellen we u meer over hoe het is om te blijven doorwerken na uw pensioen en wat de voordelen hiervan zijn. Leest u mee?

Doorwerken na pensioen

Wanneer u blijft doorwerken na uw pensioengerechtigde leeftijd, houdt u uiteraard meer geld over aan het einde van de maand. U krijgt sowieso AOW, of u nu blijft werken of niet. Daarnaast blijft u geld verdienen en bouwt u zo ook extra pensioen op. Ook betaalt u als AOW’er minder inkomstenbelasting. Financieel gezien is doorwerken na uw pensioen dus zeker voordelig.

Een ander voordeel heeft betrekking op uw gezondheid. Wanneer u blijft doorwerken, zal u midden in de maatschappij blijven staan. U bent dan zowel geestelijk als lichamelijk actief bezig en daardoor is de kans op ouderdomsziekten kleiner. Daarnaast kunt u de kennis die u door de jaren heeft opgebouwd overdragen aan jongere generatie. Dat maakt u werk heel zinvol.

Tot slot kunt u er ook voor kiezen om te stoppen bij uw laatste werkgever en te beginnen aan een baan die misschien minder geld oplevert, maar die u heel graag wilt doen. Heeft u misschien altijd al willen ondernemen? Of wilt u graag werken als chauffeur of dierenverzorger? Doordat u nu ook AOW krijgt, ontstaat er wellicht meer financiële ruimte om dit soort dromen te verwezenlijken.

Uitzendbureau 65 plus

Om u een eind op weg te helpen bij het doorwerken na uw pensioen, kunt u terecht bij Actief 65+. Wij zijn een uitzendbureau voor 65-plussers in Amsterdam en bieden verschillende vacatures aan voor pensioengerechtigden.

Actief 65+ helpt zowel 65-plussers als werkgevers verder door ze aan elkaar te koppelen. Veel bedrijven kunnen ervaren werknemers goed gebruiken en veel 65-plussers willen nog graag werken. We bemiddelen inmiddels in alle beroepsgroepen en regio’s in Nederland.

Heeft u vragen over ons uitzendbureau of bent u op zoek naar werk? Neem gerust eens contact met ons op.