Denkt u er wel eens over om te verhuizen? Misschien wilt u graag in het buitenland wonen, dichterbij de kinderen of wilt u graag verhuizen vanwege uw gezondheid en/of mobiliteit. Er zijn zowel voor- en nadelen voor senioren om te verhuizen. In deze blog vertellen we er meer over en zetten we de verschillende redenen uiteen.

 

De voordelen van verhuizen

Een van de meest voorkomende redenen voor ouderen om te verhuizen, is de staat van de huidige woning. Deze is bijvoorbeeld eigenlijk te groot voor de bewoners, heeft veel trappen of is slecht toegankelijk. Het voordeel van verhuizen is dat u een huis kunt uitzoeken wat gelijkvloers is, een ruime badkamer heeft en een balkon in plaats van een grote tuin. U hoeft deze aanpassingen dan allemaal niet in uw huidige woning te doen.

Daarnaast is er vaak een emotionele reden om te verhuizen. Zo kunt u dichterbij uw kinderen en kleinkinderen gaan wonen, trekt het prettige klimaat in een ander land u aan of wilt u graag wonen in een dorp met meer voorzieningen. Persoonlijke redenen zijn vaak doorslaggevend bij een verhuizing op oudere leeftijd.

 

De nadelen van verhuizen

Echter wanneer u gaat verhuizen, kunt u ook een deel van uw sociale netwerk verliezen. Misschien gaat u op een plek wonen waar u veel mensen kent, maar uw huidige buren en dorps- of stadsgenoten krijgt u niet meer terug.

Daarnaast kan een verhuizing veel gedoe opleveren. Zo moet u veel spullen uitzoeken en het nieuwe huis opnieuw inrichten. Ook zijn er vaak veel herinneringen verbonden aan uw huis. Verhuizen is niet altijd even makkelijk.

 

U leest het, er zijn zowel voor- als nadelen wanneer het aankomt op verhuizen na het bereiken van de pensioenleeftijd. Het is erg persoonlijk wat voor u de beste keuze is!