Gaat u graag op pad met uw kleinkinderen, maar vindt u het soms lastig om een leuk uitje te bedenken? Lees dan deze blog! We bespreken een aantal ideeën en hopen u te helpen bij het vinden van leuke activiteiten om te doen met uw kleinkinderen.

Dagje uit met de trein met kind

Heeft u geen auto maar wilt u graag een dagje naar een andere stad of dorp? Neem dan de trein! Vaak vinden kinderen het erg leuk om met de trein te gaan en lekker uit het raam te kijken. Pak de trein richting de Nederlandse kust of rijdt van het noorden naar het zuiden van het land.

Activiteiten met mooi weer

Is het volop zomer en veel te warm om binnen te blijven? Ga er op uit! Een leuke activiteit met mooi weer is natuurlijk om naar het zwembad of strand te gaan. Ook de dierentuin is een goede optie. Een van de mooiste dierenparken in Nederland is het Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Hier vindt u naast prachtige dieren ook veel speelgelegenheden voor de kleinkinderen. 

Activiteiten met slecht weer

Is het weer niet zo goed en komt het met bakken uit de hemel? Ga dan naar de bioscoop en kies een leuke kinderfilm uit of breng een bezoekje aan een museum dat geschikt is voor kinderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan NEMO in Amsterdam of het Watermuseum in Arnhem. Dit zijn interactieve musea waar kinderen veel proefjes en experimenten kunnen doen. 

Het leukste uitje van Nederland

Tot slot willen we natuurlijk ook graag het leukste uitje van Nederland met u delen. Elk jaar wordt deze gekozen door de ANWB. Dit jaar werd De Efteling benoemd tot leukste uitje van Nederland. Een magisch pretpark wat leuk is voor jong en oud!

Gaat u wel eens op pad met de kleinkinderen?