Tijdens een dagje uit is het altijd leuk om een museum te bezoeken, of u nou 65 plus bent of niet. Het is ook een leuk uitje om onder de mensen te blijven. Gelukkig heeft Nederland prachtige musea met kostbare collecties en vernieuwende tentoonstellingen. In deze blog zetten we de mooiste musea van Nederland voor u op een rij.

 

Museum Voorlinden

Een relatief nieuw museum in Nederland is Museum Voorlinden in Wassenaar. Het ligt in een prachtige omgeving met een bloementuin, waardoor u er ook goed kunt wandelen. In het museum vindt u met name moderne kunst zoals het realistische ‘Swimming Pool’ van Leandor Erlich en de levensgrote sculpturen van Ron Mueck.

 

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum kan natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Het is het grootste museum van ons land en u kunt hier uren vertoeven. U vindt er onder andere de meesterwerken van Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer. Tijdens een dagje Amsterdam mag u dit museum eigenlijk niet overslaan.

 

Zuiderzee museum

In Enkhuizen vindt u het Zuiderzee museum, een openluchtmuseum waar u de activiteiten rondom de voormalige Zuiderzee kunt bewonderen. Wat nu het IJsselmeer is, was vroeger de Zuiderzee. U vindt in dit museum dan ook veel bootjes, klederdracht en palingrokerijen. Dit museum is ook zeer geschikt om met uw kleinkinderen te bezoeken.

 

Kröller Muller museum

De collectie van het Kröller Muller museum bevat grote werken van meesters zoals Van Gogh, Picasso en Gauguin. Het ligt midden in De Hoge Veluwe, waardoor het bij uitstek geschikt is voor een dagje uit. Wandel na een bezoek aan het museum door de prachtige omliggende natuur.

 

Mauritshuis

Tot slot de Haagse trots, het Mauritshuis. Hier vindt u een groot aantal meesterwerken uit de Gouden Eeuw zoals bijvoorbeeld ‘Het meisje met de Parel’. Het museum heeft een chique uitstraling waardoor u even terug gaat in de tijd.

 

Wat is uw favoriete museum in Nederland?