Heeft u de AOW-leeftijd bereikt maar wilt u eigenlijk blijven werken? U bent niet de enige! Sommige senioren kiezen er zelfs voor om een eigen onderneming te starten bij het bereiken van de pensioenleeftijd. Vaak hebben ze een lang gekoesterde droom waar eindelijk de tijd voor is. In deze blog leest u meer over ondernemen na uw pensioenleeftijd.

 

Flexibel werken

Een van de belangrijkste redenen om te gaan ondernemen na het bereiken van de AOW-leeftijd is de mogelijkheid om flexibel te werken. Veel senioren willen nog wel graag doorwerken maar niet meer fulltime bij hun huidige werkgever. Door een eigen onderneming te starten, kunnen ze zelf kiezen wat ze gaan doen, wanneer ze dat doen en hoeveel tijd ze hieraan besteden. Ideaal!

 

Veel kennis en ervaring

Een voordeel van het ondernemen op latere leeftijd is de vele kennis en ervaring die u heeft opgedaan door de jaren heen. Waar een starter net om de hoek komt kijken, kunt u als gepensioneerde een grote meerwaarde leveren. Met een flinke dosis ervaring weet u precies hoe u een project moet aanpakken en heeft u al een flink netwerk.

 

Weinig risico

Tot slot kiezen senioren ervoor om pas te gaan ondernemen bij het bereiken van de AOW-leeftijd, omdat het risico dan een stuk lager is. Door het ontvangen van een AOW-uitkering zijn de financiële risico’s een stuk kleiner. De druk om geld te verdienen is waarschijnlijk lager, wat als ondernemer natuurlijk heel fijn is en ruimte geeft om datgene te doen wat u echt leuk vindt.

 

Mocht u er wel wat voor voelen om te gaan ondernemen na uw pensioen, zet dan alle voor- en nadelen voor uzelf even op een rij. Het ondernemen heeft veel voordelen maar brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Het is maar net hoe u uw pensioen voor u ziet!

 

Bent u van plan om te blijven werken na uw pensioen?