Wanneer u aan de slag wilt blijven na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd is het natuurlijk wel belangrijk om op de hoogte te blijven. Wat speelt er allemaal in het werkveld? Waar liggen de beste kansen voor u de komende jaren en waar moet u op letten bij de zoektocht naar een baan? In dit artikel vatten wij de belangrijkste werktrends voor het komende jaar samen.

Eigen onderneming

Heeft u er wel eens aan gedacht om voor uzelf aan de slag te gaan als freelancer? Ook steeds meer ouderen wagen de stap om zzp’er te worden. Vaak hoeft er minder geld opzij gezet te worden voor de kinderen en durft men het risico te nemen om een eigen onderneming te starten. Heeft u deze droom altijd al gehad? Dan is 2019 het jaar om hierin stappen te ondernemen.

 

Toename in technologie

De technologische ontwikkelingen blijven elkaar opvolgen, zo ook op de werkvloer. U kunt dus verwachten dat er nieuwe technologieën zullen worden toegevoegd binnen het bedrijf waar u werkt. Dit is met name in het begin niet altijd even makkelijk maar zou wel een vooruitgang moeten zijn. De technologie wordt immers ingezet om het werk makkelijker te maken.

 

Vraag naar sociale vaardigheden

Naast een toenemende vraag naar digitale vaardigheden zal er ook steeds vaker behoefte zijn aan de persoonlijke, emotionele, sociale en intellectuele vaardigheden van werknemers. Denk hierbij aan vaardigheden zoals communicatie, tijd management en leiderschap. Vaardigheden waar met name de ervaren werknemers, zoals ouderen, over beschikken.

 

Aandacht voor stress

Tot slot zal er dit jaar meer aandacht voor werkstress moeten komen. Op de werkvloer ervaart meer dan twee derde van de medewerkers regelmatig stress. Wees hier dus alert op en zorg dat u niet teveel hooi op uw vork neemt. Neem ook ruim de tijd om te ontspannen en goed voor uzelf te zorgen.

 

Blijft u aan het werk in 2019?co