65-plussers aan het woord

Waarom een (bij)baan?

Steeds meer 65-plussers in Nederland hebben een (bij)baan; inmiddels werkt één op de drie. Bij Actief65+ koppelen wij deze ervaren kandidaten aan allerlei opdrachtgevers. Zo kunnen ‘plussers’ zo lang blijven werken als ze willen. En zo kunnen bedrijven beschikken over deskundige en flexibele krachten. Hieronder vertellen 65-plussers kort hoe zij via Actief65+ aan de slag gingen en hoe zij het werk ervaren.

Dit vinden onze uitzendkrachten van Actief65+

Willy Stap - chauffeur

Willy (68)

Op mijn 58e ben ik vanwege een reorganisatie gestopt met mijn werk als boekhouder. Het leek me na een tijdje toch wel leuk om weer aan het werk te gaan. Ik werk op dit moment als bezorgster. Het aantal dagen dat ik werk varieert elke week en is flexibel in te delen. Ik blijf vitaal, ben onder de mensen, draag mijn steentje bij aan de maatschappij en verdien ook nog eens een leuk zakcentje! Via een advertentie in de krant ben ik in aanraking gekomen met Actief65+ en op de website heb ik me bij het uitzendbureau ingeschreven. Na ongeveer anderhalve maand kon ik op gesprek komen bij het bedrijf. Het klikte meteen en ik kon direct aan de slag!

uitzendbureau-interview

Jacques (68)

“Ik ben jarenlang zelfstandig ondernemer in de elektrotechniek geweest. Ik ben op mijn 67e gepensioneerd en merkte al gauw dat ik me begon te vervelen. Via internet heb ik gezocht naar werkgevers voor AOW-gerechtigden en zodoende ben ik in contact gekomen met Actief 65+. Na een paar weken werd ik gebeld dat ik kon solliciteren en ik kon direct aan de slag. Ik werk slechts drie ochtenden in de week en ik voel me hartstikke goed. Ik houd het nog wel even vol!”

interview-fernandes

Mevrouw Fernandes (70)

Ik werkte altijd in de horeca en op mijn 61e ben ik gestopt met werken. Sinds november 2011 maak ik zes uur per week schoon bij een tandartspraktijk, verdeeld over drie dagen. Dit baantje is zo leuk, ik ben positief verrast over het werk. Ik hoorde via via over Actief65+ en ik heb me via de website ingeschreven. Na een aantal maanden werd ik gebeld dat ik langs kon gaan bij de tandartspraktijk en het zat meteen goed. Ik ben nog lang niet van plan te stoppen met werken. Zolang ik het kan, blijf ik het doen.

interview frank sjouwerman review 65plus

Frank (72)

Oorspronkelijk ben ik boekhouder maar ik heb 22 jaar mijn eigen horecabedrijf gehad in Amsterdam. Toen ik 66 was, heb ik de zaak verkocht. Ik ben vrij snel weer aan het werk gegaan om niet achter de geraniums te hoeven zitten en om onder de mensen te blijven. Op dit moment werk ik één dag in de week als administrateur. Ik werk nu een jaar of acht via Actief65+ en ben met hen in contact gekomen via een advertentie in de krant. Ik heb mij online ingeschreven en na ruim een maand kon ik weer aan het werk. Ik heb altijd goed contact met de klanten waarmee ik werk en het bevalt me prima!

interview

Gerda (71)

Ik ben nu 50 jaar tandartsassistente. Op mijn 62e ben ik met pensioen gegaan. Ik heb ervoor gekozen weer aan de slag te gaan, omdat ik het heel leuk vind om af en toe te werken en om onder de mensen te blijven. Op dit moment werk ik bij een endodontoloog en af en toe nog bij mijn oude werkgever. Ik val bij beide praktijken in als het nodig is; ik werk dus geen vast aantal dagen per week. Ik heb helemaal niet het gevoel dat ik een vreemde eend in de bijt ben in de praktijken waar ik werk. Laatst zei iemand dat ze het juist leuk vond dat ik aan de stoel zat, in plaats van een jong kind.

vragenlijst-rob

Rob (67)

De laatste 30 jaar ben ik inspecteur bij de arbeidsinspectie geweest. Ik ben met pensioen gegaan toen ik 65 was. Ik wilde graag doorwerken omdat ik feeling met de maatschappij wil houden. Op dit moment ben ik boekhouder bij een bouwbedrijf. Ik werk het hele jaar door veertien à vijftien uur per week, verdeeld over drie dagen. Via een advertentie in de krant ben ik in aanraking gekomen met Actief65+ en ik heb me via de website ingeschreven. Na een aantal maanden boden ze mij deze vacature aan. De communicatie met het uitzendbureau verloopt goed. Zolang ik me goed voel en zolang ik er zin in heb, blijf ik werken!