Vindt u het soms lastig om een geschikt dagje uit te vinden? Helaas zijn niet alle uitjes in Nederland goed toegankelijk voor mensen die minder goed ter been zijn. Voor ouderen is het echter juist belangrijk en leuk om af en toe iets leuks te ondernemen. In deze blog hebben wij daarom een overzicht gemaakt van uitjes die goed toegankelijk zijn voor senioren.

Een rondvaart maken

Een rondvaart is een mooie manier om een stad of natuurgebied te ontdekken. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. In de grote steden zoals Amsterdam of Utrecht vindt u diverse mogelijkheden voor een rondvaart. Maar ook een natuurgebied zoals de Biesbosch is zeer geschikt om een rondvaart te maken.

Naar de dierentuin

Heeft u kleinkinderen? Ga dan naar de dierentuin! Ons land kent een aantal prachtig aangelegde parken die geschikt zijn voor jong en oud. Zo kunt u in het midden van het land terecht bij het Ouwehands Dierenpark en vindt u in het noorden het geheel vernieuwde Wildlands Zoo in Emmen. 

Naar een museum

Houdt u van kunst en cultuur? Dan is een bezoek aan een museum altijd een goed idee. De meeste musea in Nederland zijn goed toegankelijk voor ouderen en bieden ook vaak een seniorenkorting aan. Houdt u van moderne kunst? Bezoek dan Museum Voorlinden in Wassenaar. Houdt u meer van klassieke kunst, dan is het Rijksmuseum een goede optie. Tip: koop van tevoren uw tickets, zo voorkomt u een lange wachttijd. 

Een workshop doen

Tot slot een uitje wat u misschien niet zo snel zelf zou bedenken: een workshop. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een middag schilderen, potten bakken of kaarsen maken. Een workshop is een leuke manier om creatief bezig te zijn en weer eens wat anders dan een museum!

Gaat u wel eens een dagje uit?