De zomer komt er aan, wat betekent dat we weer massaal op pad gaan in ons eigen land. Van prachtige natuurgebieden tot stadse evenementen, Nederland heeft veel te bieden. Wij hebben voor u daarom een verzameling gemaakt van de leukste culturele evenementen voor ouderen. Leest u mee?

 

Varen met De Jordaanboot in Amsterdam

Een dagje in onze hoofdstad is altijd leuk. Om de stad eens van een andere kant te bekijken, kunt u met een boot de grachten op gaan. Een goede optie is om te varen met De Jordaanboot. Op zondagmiddag vaart u langs de hoogtepunten van de stad en speelt u een potje Amsterdamse Muziekbingo.

 

Open Monumentendag

U heeft misschien wel eens van Open Huizendag gehoord, maar wist u dat er ook een Open Monumentendag is? Elk jaar in het tweede weekend van september zijn tal van prachtig monumenten gratis te bezoeken door het hele land. Zo bezoekt u plekken waar u anders nooit zou komen.

 

Forever Young Festival

Festivals alleen voor jonge mensen? Wel nee! Het Forever Young Festival is het 65 plus festival van Nederland. Tijdens het festival treden artiesten op, kunt u workshops volgen en is er theater. Dit is dé plek als u zin heeft in een feestje.

 

Nostalgie arrangement Beeld en Geluid

Elke week vindt er in het Beeld en Geluid gebouw in Hilversum een nostalgie arrangement plaats. Dit is een programma met amusement uit de Nederlandse televisiegeschiedenis. U gaat even terug in de tijd en haalt herinneringen op uit meer dan 65 jaar van bijzondere fragmenten.

 

Middagconcert Concertgebouw Amsterdam

Tot slot wederom een uitje in Amsterdam, een bezoek aan het prachtige Concertgebouw. Het Middagconcert vindt midden op de dag plaats en duurt ongeveer een uur. U kunt genieten van orkesten en solisten waaronder het Busch Trio en de Philharmonie Zuid-Nederland. Houdt u van klassieke muziek? Dan is dit concert zeker het bezoeken waard.

 

Welk evenement gaat u zeker weten bijwonen?