We schreven al eerder over de mooiste wandelroutes in Nederland. Maar natuurlijk niet alleen in Nederland, maar door heel Europa vindt u de mooiste wandelbestemmingen. In deze blog zetten we ze voor u op een rij. Op de zuidelijke bestemmingen kan het hele jaar door gewandeld worden en bent u nog wat vaker verzekerd van het zonnetje dan in Nederland!

 

Ierland

Wist u dat Ierland een van de beste wandelbestemmingen van Europa is? De idyllische groene landschappen, dramatische kliffen en ruige kust hebben een grote aantrekkingskracht op wandelaars. Ook is het er rustig maar vindt u tegelijkertijd gezelligheid in de schattige dorpjes en plaatselijke pubs.

 

Slovenië

Onbekend maar niet onbemind is Slovenië. De Sloveense Alpen worden ook wel het groene hart van Europa genoemd. U vindt er uitgestrekte dennenbossen, vulkanisch gebergte en kalksteenlandschappen. Overnacht in een afgelegen berghut en het voelt alsof u even helemaal van de wereld bent.

 

Andalusië

De zuidelijkste provincie van Spanje is bij uitstek geschikt om te wandelen. Ontdek Andalusië te voet en wandel langs pittoreske witte dorpjes, boomgaarden en vergezichten. De streek heeft twee Nationaal Parken die goed te bereiken zijn. Het landschap leent zich daarmee voor dagtochten maar ook voor meerdaagse trektochten.

 

Madeira

Heeft u wel eens van het Portugese eiland Madeira gehoord? Het wordt ook wel het bloemeneiland genoemd vanwege de massa’s prachtige bloemen op het eiland. De hoge en ruige bergen nodigen uit tot pittige wandeltochten. Wandel door het avontuurlijke landschap en geniet van de verrassende natuur.

 

Corsica

Het Franse eiland Corsica heeft veel te bieden. U vindt er schitterende wandelroutes waaronder de beroemde GR20. In het binnenland vindt u woeste hooggebergten, diepe kloven en hoge toppen. De hoogste bergtop is de 2700 meter hoge Monte Cinto. Aan de kust vindt u kilometers ongerepte zandstranden en rotsklippen.

 

Wat is uw favoriete wandelbestemming in Europa?