Wanneer u een dagje ouder wordt, denkt u er misschien wel eens over na om te verhuizen. Het huis waar u nu woont wordt te groot, de kinderen wonen elders in het land, u wilt rustiger gaan wonen of u bent op zoek naar een leuke baan na uw pensioen. Er zijn verschillende redenen waarom u een nieuwe woonplaats zoekt voor uw oude dag. In deze blog zetten we de fijnste woonplaatsen daarom voor u op een rij!

 

Haren (Groningen)

Komt u uit de Randstad dan is het misschien een grote stap maar Haren, gelegen in het zuidelijkste puntje van de provincie Groningen, is een fijne plek om te wonen. Door de ligging ver van de Randstad zijn de prijzen laag maar de huizen prachtig! Er zijn veel voorzieningen wat betreft winkels en restaurants maar het is ook dichtbij een natuurgebied met veel water zoals het Paterswoldsemeer en het Friescheveen.

 

Rozendaal (Gelderland)

Afgelopen jaar werd Rozendaal verkozen tot de beste gemeente van Nederland. Het is een plaats met rust en ruimte, een natuurlijke omgeving en weinig overlast. Het ligt naast de Veluwe, wat uitnodigt tot fijne wandelingen in de natuur. Toch behoefte aan wat reuring? Arnhem is dichtbij!

 

Zwolle (Overijssel)

Wilt u graag in een stad blijven wonen maar vindt u de Randstad te druk? Dan is Zwolle een goede optie. In deze Hanzestad met prachtige grachten hangt een gemoedelijke sfeer. Er zijn veel voorzieningen maar de natuur is nooit ver weg. Het is een optie om te wonen in de historische binnenstad of juist midden in de natuur.

 

Noordwijk (Zuid-Holland)

Tot slot een plaats aan de Nederlandse kust: Noordwijk. Het is een populaire plek om te wonen vanwege de historische omgeving en de aanwezigheid van een strand. Het is een rustig en sfeervolle woonplaats waar genoeg te doen is maar waar u ook rustig in de duinen kunt lopen.

 

Zou u in een van de bovenstaande plaatsen willen wonen?