Er zijn steeds meer 65-plussers die ervoor kiezen om door te werken nadat ze de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt. Dit kan om financiële redenen zijn maar komt ook voort uit passie of behoefte aan een sociale activiteit. Gelukkig zijn er genoeg manieren om door te werken na het pensioen. In deze blog bespreken we er drie.

Doorwerken bij de huidige werkgever

De meest eenvoudige manier om door te werken is natuurlijk door bij het huidige werk te blijven werken. Wanneer de werkgever hier mee akkoord gaat, is dit dan ook een goede optie. Geef het op tijd aan, zodat de werkgever er rekening mee kan houden. Zo zal u misschien niet hetzelfde aantal uren blijven werken of eventueel een andere functie bekleden. 

Doorwerken als zelfstandige

Een andere optie om door te werken is door als zelfstandige aan de slag te gaan. Sommige senioren hebben een droom die ze nog uit willen laten komen. Heeft u ook zo’n droom of lijkt het u gewoon leuk om te ondernemen? Dan kunt u een eigen bedrijf starten. Het voordeel hiervan is dat u zelf uw tijd in kunt delen en de onderneming zo klein of groot kan maken als u zelf wilt.

Doorwerken via een uitzendbureau

Een derde manier om door te werken na het pensioen is via een uitzendbureau. Het is niet altijd mogelijk om te blijven werken bij de huidige werkgever. In sommige gevallen wordt het contract zelfs automatisch stop gezet na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd. In dat geval kunt u aankloppen bij een uitzendbureau voor senioren zoals Actief 65+. Deze bieden vacatures aan die geschikt zijn voor 65-plussers. Zo kunt u op zoek gaan naar werk in uw vakgebied maar ook iets totaal nieuws doen!

Blijft u werken nadat u de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt?