Bent u al verslaafd aan uw smartphone? Of valt het nog enigszins mee met uw telefoongebruik? Ook onder ouderen wordt de smartphone steeds populairder en stijgt het gebruik van diverse apps. In deze blog delen wij daarom de leukste apps voor senioren met u. De apps zijn niet enkel voor plezier maar kunnen ook nog eens goed van pas komen. Benieuwd? Lees dan snel verder!

 

Dragon dictation

Heeft u sinds kort een smartphone maar heeft u soms moeite met het typen van de kleine letters op het scherm? Met de ‘Dragon dictation’ app kunt u uw bericht gewoon inspreken, waarna het in letters op het scherm verschijnt. Zo kunt u snel en efficiënt tekstberichten versturen.

 

Senior Phone

Niet alleen voor het typen van berichten maar ook voor het lezen ervan is er een app ontwikkeld. Met ‘Senior Phone’ kan er een versimpelde weergave worden gemaakt van uw smartphone. Met name wanneer u net een smartphone heeft, kan deze app goed van pas komen. Let op: deze app is alleen beschikbaar op Android telefoons.

 

SOS alarm

Wanneer u ouder wordt, is de kans op ongelukken groter. Of u dit nou leuk vindt of niet. De meeste ongelukken gebeuren zelfs binnenshuis en kunnen grote gevolgen hebben voor ouderen. Met de app ‘SOS alarm’ kan bij het gebeuren van een ongeluk, direct de hulpdiensten worden ingeschakeld. Wanneer u bijvoorbeeld niet meer in staat bent om te lopen, maar wel uw telefoon bij de hand heeft, is deze app dan een uitkomst.

 

EHBO Rode Kruis

Een app die aansluit op ‘SOS alarm’ is de ‘EHBO’ app. In het geval van nood of een ongeluk, kunt u in de ‘EHBO’ app de juiste instructies volgen voor de specifieke situatie. Ook is het mogelijk om via de app 112 te bellen en de locatie door te geven aan de meldkamer.

 

Find My Phone

Deze app is met name fijn voor de chaoten onder ons. Wanneer u uw telefoon kwijt bent, kunt u met deze app uw telefoon weer terugvinden. Het enige vereiste is dat u ook een laptop of computer heeft waar de telefoon naar gelinkt kan worden. Wanneer u uw telefoon kwijt bent, opent u de app en zal deze u de exacte locatie van de telefoon geven.

 

Fello

Deze app is met name bedoeld voor de omgeving van ouderen. Wanneer een ouder familielid of vriend verzorgt moet worden, is het fijn om de zorg hiervoor te delen. Met de app ‘Fello’ kunnen er duidelijke afspraken worden gemaakt om de zorg voor iemand te organiseren.

 

Moet ik naar de dokter?

De naam zegt het al: met de app ‘Moet ik naar de dokter?’ kunt u inzien of het nodig is om met uw klachten naar de dokter te gaan. De app geeft meer informatie over de klachten die u heeft en geeft advies over wat u het beste kunt doen. Zo voorkomt u dat u onnodig naar de huisarts gaat.

 

MedAlert

Hoe ouder u wordt, hoe groter de kans is dat u dagelijks medicijnen moet innemen. Om de medicijnen niet te vergeten is de ‘MedAlert’ app bedacht. Naast een herinnering geeft de app ook aan hoeveel medicijnen u moet nemen en wanneer u dit moet doen. Ook krijgt u een melding wanneer het tijd is om nieuwe medicijnen te bestellen.

 

Einsteins Breinbrekers

Tot slot nog een app die iets minder serieus is maar wel heel leuk: de ‘Einsteins Breinbrekers ‘app. Met deze app kunt u puzzelspelletjes spelen. Wanneer u dagelijks een puzzel doet, houdt de app bij of de fitheid van uw brein vooruit of achteruit gaat. Een leuke manier om uw hersens aan het werk te zetten!

Wat zijn uw favoriete apps?