Heeft u iemand in uw omgeving die bijna met pensioen gaat? Misschien een collega, een vriend of uw partner? Dan wilt u hem of haar ongetwijfeld een passend cadeau geven. In deze blog geven wij daarom verschillende cadeautips voor iemand die met pensioen gaat.

Een restaurantcadeau

Wanneer iemand met pensioen gaat, luidt dat een nieuwe levensfase met meer vrije tijd in. Een periode waarin meer tijd is voor een lekkere lunch of diner. Geef daarom een restaurantcadeaubon waarmee iemand heerlijk kan eten in een goed restaurant. Daar houdt bijna iedereen van toch? Houdt diegene niet van uit eten gaan, dan kunt u ook een bon geven voor een hotelovernachting of dagje uit.

Briefjes met herinneringen

Dit cadeau is met name geschikt wanneer u een cadeau aan een collega wilt geven. U kunt dan aan alle collega’s vragen om een mooie herinnering of anekdote op te schrijven die te maken heeft met diegene die met pensioen gaat. Vervolgens doet u alle briefjes in een mooie pot of doos en kan diegene elke week of maand een briefje lezen.

Een persoonlijk boek

Een cadeau wat bijna altijd goed is: een boek. Neem even de tijd om dit te kopen en bedenk welk boek het beste bij de persoon past. Houdt diegene van koken of bakken? Dan kan een kookboek goed van pas komen in de toekomstige vrije tijd. Daarnaast is een boek over tuinieren, interieur of reizen ook een goede optie.

Geraniums

Tot slot een cadeau wat meer als grapje is bedoeld: geef de persoon die met pensioen gaat een geranium. ‘Achter de geraniums zitten’ is natuurlijk de bekende uitspraak voor mensen die met pensioen gaan. Door ook daadwerkelijk een geranium te geven, luidt u het begin van het pensioen op een humoristische manier in.

Heeft u een nog een goede cadeautip voor iemand die met pensioen gaat?