Het is weer zomer! Een goede reden om regelmatig lekker naar buiten te gaan. Vindt u het lastig om een leuke activiteit te verzinnen met het warme weer? Lees dan deze blog! We hebben voor u een kort lijstje samengesteld met geschikte activiteiten voor ouderen in de zomer.

 

Naar de Nederlandse kust

Op een mooie zomerse dag is het heerlijk om naar het strand te gaan. Het is hier namelijk meestal een stukje koeler dan in het binnenland vanwege de wind. Zoek een schaduwplekje bij een goede strandtent en geniet van de geur van de zee. Met het openbaar vervoer kunt u eenvoudig naar Zandvoort of Scheveningen. Beschikt u over een auto, dan zijn de plaatsen Noordwijk of Egmond aan Zee aan te raden.

 

Tuinieren

Een andere leuke buitenactiviteit is tuinieren. Koop een aantal mooie planten of bollen in het tuincentrum en ga aan de slag. Ook is het leuk om een klein moestuintje te creëren waar u enkele kruiden of groenten kunt verbouwen. Tuinieren werkt rustgevend en zorgt er ook nog eens voor dat u in beweging bent.

 

Een fietstocht maken

In de zomer is het heerlijk om een lange fietstocht te maken. Doordat u op de fiets zit, vangt u wat meer wind wat lekker verfrissend kan zijn. Zoek een mooie fietsroute uit of rijdt naar een vriend of vriendin. Zo komt u ook nog eens aan uw dagelijkse beweging! Vindt u fietsen soms best zwaar? Overweeg dan om een elektrische fiets te kopen of uw fiets om te bouwen tot een elektrische fiets.

 

Jeu de boules

Tot slot een activiteit die populair is onder ouderen maar ook steeds meer bij jongeren: jeu de boules. Dit van origine Franse spel is goed vermaak op een zomerse dag. Het is niet te intensief maar werkt wel ontspannend. Houdt u wel van een spelletje? Dan is een potje jeu de boules geen gek idee!

 

Wat is uw favoriete zomerse activiteit?