Heeft u sinds u de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt wat meer tijd en wilt u meer leren over tuinieren? Lees dan verder! In deze blog geven wij vier tips voor de beginnende tuinier. Leg uw tuingereedschap nog even aan de kant en begin goed voorbereid aan uw tuin.

 

Begin rustig

Vol enthousiasme begint u met tuinieren. U koopt veel verschillende soorten planten en gooit de hele tuin om. Ons advies is echter om rustig te beginnen. Begin bijvoorbeeld met makkelijke planten die niet al te veel zorg nodig hebben en verdiep u in de wereld van tuinieren. Hiermee voorkomt u teleurstellingen en bespaart u ook nog eens flink wat geld.

 

Voorkom onkruid

Op onkruid zit natuurlijk niemand te wachten. U kunt dit voorkomen door te kiezen voor planten die geschikt zijn als bodembedekker. Door een soort vloerkleed van planten te maken, krijgt het onkruid geen kans om te groeien. Een greep uit bodembedekkers: de Anemoon, Maagdenpalm of Hedera.

 

Ga voor plantenbakken

Bent u er nog niet helemaal over uit hoe u de tuin wilt indelen of wisselt u graag van inrichting? Dan zijn plantenbakken ideaal. Deze zijn eenvoudig te onderhouden en kunt u gewoon verplaatsen. U kunt hier ook nog eens heel creatief mee zijn: gebruik bijvoorbeeld een gietijzeren emmer of blik als plantenbak of wees creatief met een autoband. Let er bij het kopen of maken van een plantenbak wel op dat er drainagegaten inzitten zodat het overtollige water weg kan stromen.

 

Koop of bouw een tuinkastje

Bij tuinieren horen verschillende soorten gereedschap. U bent in de weer met schoffels, gieters en zakken aarde. Het is fijn als u deze spullen ergens netjes kunt opbergen in de tuin. Zo zit u niet met de troep in huis en houdt u de spullen allemaal netjes bij elkaar.

 

Houdt u van tuinieren?