Eenzaamheid komt helaas nog veel voor in onze samenleving en met name bij ouderen. Gelukkig zijn er veel manieren om daar verandering in te brengen. Zoals het gebruik van social media maar ook het ontmoeten van nieuwe mensen. In deze blog geven wij u daarom vier tips om nieuwe mensen te leren kennen.  

 

Ga bij een vereniging of clubje

Een van de bekendste manieren om nieuwe mensen te ontmoeten is door bij een vereniging of een clubje te gaan. Deze organiseren vaak wekelijks activiteiten en is een goede manier om in een ongedwongen setting nieuwe mensen te ontmoeten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zwemclubje, een bridge- of klaverjasclub of een wandelclub.

 

Maak gebruik van het internet

We benoemden het al even, social media kan een prima manier zijn om nieuwe mensen te leren kennen. Een voorbeeld hiervan is de app Klup, waarmee u in contact kan komen met andere ouderen. U kunt hier uw interesses en woonplaats invullen, om mensen in de buurt met dezelfde hobby’s te vinden. Zo kunt u er samen op uit en bijvoorbeeld gaan wandelen of winkelen.

 

Vrijwilligerswerk doen

Een andere goede optie is om vrijwilligerswerk te gaan doen. Als vrijwilliger zet u zich samen met anderen in voor een goed doel en dat schept vaak een band. U kunt vrijwilligerswerk doen in allerlei sectoren, het is maar net wat u leuk vindt. Zo kunt u vrijwilliger worden in de zorg, maar ook in het buurtcentrum.

 

Contact blijven houden

Tot slot is het natuurlijk goed om als u leuke nieuwe mensen heeft ontmoet, contact te onderhouden. Wilt u graag contact houden met iemand die u net heeft ontmoet? Wees niet bang om zijn of haar contactgegevens te vragen. Waarschijnlijk is het wederzijds en houdt u er een leuke vriend of vriendin aan over.