In de winter zitten we helaas vaker binnen dan we misschien zouden willen. Gelukkig komt de zomer er weer aan, want buiten zijn is gezond! Niet alleen voor uw lichamelijke maar ook voor uw geestelijke gezondheid. In deze blog geven wij u daarom vier redenen om meer naar buiten te gaan.

 

Het versterkt positieve gevoelens

Uit onderzoek is gebleken dat het maken van wandelingen in de natuur gekoppeld is aan een betere geestelijke gezondheid. Het zorgt voor een positievere instelling en gelukkige gevoelens worden versterkt. Ook is de kans groot dat u iemand tegenkomt en een gezellig praatje kunt maken.

 

Het vermindert stress

Door naar buiten te gaan en in de natuur te zijn, komt uw lichaam tot rust. Het geluid van de wind, de fluitende vogels en de geur van bloemen en planten, kunnen stress verlagend werken. In een rustige omgeving hoeven onze hersenen niet in een constante staat van alertheid te zijn. Dit is af en toe heel fijn.

 

Het verbetert het geheugen

Naar buiten gaan zorgt voor een betere werking van de hersenen. Door het gebrek aan afleiding, presteert het korte termijn geheugen beter. Ook wordt u er creatiever van en is uw concentratie na een wandeling vaak een stuk hoger. Het is zelfs zo dat een wandeling van twintig minuten hetzelfde effect heeft als een kop koffie.

 

Het is goed voor uw lichaam

Door naar buiten te gaan, komt u in beweging. En dat bewegen goed is voor het lichaam weten we allemaal. Daarnaast maakt u meer vitamine D aan in de buitenlucht. Dit is een essentiële vitamine voor een goede werking van het lichaam. Zo zorgt het voor sterke botten en versterkt het uw immuunsysteem, waardoor u minder vatbaar bent voor ziektes.

 

Gaat u regelmatig naar buiten?