Onze levensverwachting wordt steeds hoger. Waar deze op dit moment rond de 80 jaar ligt, zal dit in 2030 waarschijnlijk 90 jaar zijn. Dat we ouder worden betekent echter niet dat we ook per se gezonder oud worden. Medicijnen hebben een groot aandeel in het ouder worden, het is daarom juist belangrijk om gezond te leven tijdens uw pensioen. In deze blog geven wij u vier tips!

 

Eet gevarieerd

Allereerst is het natuurlijk goed om gezond te eten. Eet elke dag voldoende groente en fruit, veel vezels en varieer. Uit gemak eten we vaak hetzelfde. Dit betekent echter ook dat we telkens dezelfde voedingsstoffen binnen krijgen. Door gevarieerd te eten en verschillende gerechten te proberen, is de kans groter dat we genoeg van alle vitamines en mineralen binnen krijgen.

 

Blijf bewegen

Ook beweging is erg belangrijk in het proces van ouder worden. U hoeft natuurlijk niet elke week meerdere malen te sporten maar elke dag minstens een half uur bewegen is heel gezond. Dit kan een wandeling door het bos zijn, een stukje fietsen of een middagje tuinieren. Houdt u van dieren? Dan is een hond een uitstekende manier om aan uw dagelijkse beweging te komen.

 

Train uw brein

Om te voorkomen dat uw brein tot stilstand komt als u niet meer werkt, is het goed om deze actief te blijven trainen. Eigenlijk werkt dit hetzelfde als met bewegen. Train uw hersenen door regelmatig te puzzelen, het nieuws te volgen of een nieuwe taal te leren. Wanneer u nog fit genoeg bent is het ook mogelijk om een mooie reis te maken waar u veel nieuwe indrukken op kunt doen.

 

Blijf in contact met anderen

Tot slot is het heel belangrijk om in contact te blijven met uw omgeving. Zo voorkomt u eenzaamheid en kunt u gelukkiger oud worden. Investeer in vriendschappen en familiebanden, deze relaties zijn belangrijk voor uw mentale gezondheid.

 

Wat doet u om gezond te blijven?