Misschien heeft u er wel eens over nagedacht: de winter overbruggen in een warm land of zelfs emigreren. In Zuid-Europa zijn de woningen vaak goedkoper en het aantal zonuren aanzienlijk hoger. Senioren die emigreren kiezen vaak voor een land met een warm klimaat. Benieuwd wat de meest populaire landen zijn om naar te emigreren? Lees dan verder!

 

Spanje

Met stip bovenaan staat Spanje. De rustige manier van leven, het klimaat en de relatief korte afstand tot Nederland, maken dat senioren hier graag naar toe gaan. Met name de Costa Blanca met plaatsen zoals Benidorm, Calpe en Denia is populair en trekt een grote groep Nederlandse senioren. Sommigen verblijven er enkel in de wintermaanden, anderen beginnen hun eigen onderneming en werken door na hun pensioen.

 

Frankrijk

Een andere goede optie is Frankrijk. De belastingdruk in dit land is laag voor Nederlanders en ook een huis kopen is voordelig. Wanneer u houdt van de Franse cultuur en een woordje Frans spreekt, kent dit land uitstekende woongelegenheden. Met name Zuid-Frankrijk is populair vanwege het klimaat en de ligging nabij Italië en Spanje.

 

Thailand

Dit land is wat verder weg maar desalniettemin populair. Thailand is een relatief goedkoop land en heeft een prachtige cultuur. U vindt er veel natuur, rust en het lekkere eten en de vriendelijke inwoners maken het een aangenaam land om te wonen. Het tropische klimaat is niet voor iedereen weggelegd maar mocht u er van houden dan is Thailand een goede optie.

 

Bali

Een andere populaire plek voor senioren is Bali. Ouderen slaan de Nederlandse winter over en brengen die door op het tropische Bali. Een prachtig eiland waar u met weinig geld volop kunt genieten van het leven. Het enige nadeel is dat het op grote afstand van Nederland ligt. Mocht u daar geen problemen mee hebben, dan is dit zeker een plek om te overwegen.

 

Denkt u er wel eens over na om te emigreren?