Wanneer u met pensioen gaat, kan het voor sommigen lastig zijn om een sociale kring te behouden. Collega’s zijn immers mensen die u vrijwel elke dag ziet en waar u een band mee opbouwt. Als dit wegvalt kan het daarom belangrijk zijn om actief bezig te blijven met uw sociale contacten. In deze blog leest u er meer over!

Sociaal contact op werk

Bent u altijd druk met uw werk en ziet u uw collega’s vaker dan uw vrienden of eigen partner? Dat is helemaal niet zo gek. Werk maakt immers een groot deel uit van iemand zijn leven. Wanneer het pensioen aanbreekt is het dan ook onvermijdelijk dat er een stuk sociaal contact verdwijnt. Dit is in principe helemaal niet erg maar wel goed om even bij stil te staan.

Sociale contacten opdoen

Door uw sociale contacten onder de loep te nemen, kunt u opnieuw investeren in bepaalde vriendschappen of aangeven dat u meer vrije tijd heeft. Het is niet verkeerd om even stil te staan bij wie u goede vrienden zijn en wie u vaker zou willen spreken of zien. Daarnaast is het natuurlijk ook goed om nieuwe contacten op te doen. U kunt bijvoorbeeld nieuwe mensen ontmoeten bij een vereniging of een wekelijkse sportieve activiteit.

Werk voor senioren

Een andere manier om nieuwe mensen te ontmoeten is door te blijven werken. Misschien niet bij uw huidige werkgever maar bijvoorbeeld parttime of als vrijwilliger. Op die manier ziet u wekelijks collega’s! Een goede manier om leuk werk te vinden is via ons uitzendbureau Actief 65+. Op onze website vindt u diverse vacatures voor verschillende soorten banen. Van de horecasector tot aan de zorg, van parttime tot freelance contracten. Er zit ongetwijfeld iets voor u bij.

Vindt u het lastig om nieuwe mensen te ontmoeten?