Uiteraard zit niemand er op te wachten maar soms moet u er toch aan geloven: de griep. Bij lichte koorts in combinatie met een verkoudheid spreken we van de griep. Het kan weken aanhouden en daarom is het belangrijk om voldoende rust te houden. Nóg beter is het natuurlijk om de griep te voorkomen. Lees hieronder hoe u dit kunt doen!

De griepprik

Aangezien oudere mensen vaak een iets minder sterk immuunsysteem hebben, zijn ze meer vatbaar voor de griep. Om deze reden is het mogelijk om een griepprik te halen. De prik biedt geen garantie dat u nooit meer griep krijgt maar verlaagt het risico wel behoorlijk. Het krijgen van de griepprik kan gepaard gaan met een abnormale reactie wanneer u ook andere medicijnen slikt. Raadpleeg in zo’n geval altijd een arts.

Denk om uw hygiëne

Om de kans op besmetting zo laag mogelijk te houden is het verstandig om uw handen regelmatig te wassen met water en zeep. Bedek daarnaast altijd uw neus en mond als u moet niezen of hoesten. Gebruik hiervoor bij voorkeur papieren zakdoekjes en hergebruik deze niet. Tot slot is het goed om voorwerpen die vaak aangeraakt worden, zoals deurklinken en afstandsbedieningen, regelmatig schoon te maken.

Probeer fit te blijven

De kans op griep wordt verminderd wanneer uw immuunsysteem sterk is. U kunt uw immuunsysteem versterken door gezond te leven. Haal veel groente en fruit in huis, drink veel water, beweeg regelmatig en zorg voor een goede nachtrust. Ook is het belangrijk om voldoende frisse lucht in te ademen, ga daarom elke dag even naar buiten Dit vermindert niet alleen de kans op griep maar zorgt ook nog eens voor een fit gevoel!

Toch geveld door een griepje? Neem dan voldoende rust en ziek een paar dagen goed uit.

Heeft u vaak last van de griep?