Op dit moment is bij veel bedrijven de vraag naar werknemers groot. In verschillende sectoren is er een tekort aan medewerkers en de werkloosheidscijfers zijn laag. Hierdoor zijn ouderen op dit moment zeer gewild op de werkvloer. Dit is natuurlijk goed nieuws en hopelijk ook een blijvende trend. In deze blog vertellen we u meer over hoe de situatie op de arbeidsmarkt voor ouderen op dit moment is.

Werkgevers zien voordelen van oudere werknemers

Door de nieuwe situatie op de arbeidsmarkt staan werkgevers steeds meer open om oudere mensen aan te nemen. Hierdoor merken ze ook de voordelen van het werken met ouderen. Ze zien in dat ouderen stabiliteit brengen en vaak loyaler zijn dan jongere werknemers. Ook is er natuurlijk sprake van ruime ervaring, wat altijd van pas komt in een bedrijf wat kampt met personeelstekorten.

Is de leeftijdsdiscriminatie verdwenen?

Op dit moment zijn driekwart van de mensen tussen de 50 en 65 aan het werk. Maar dit betekent niet dat de leeftijdsdiscriminatie direct is opgelost. Helaas zijn er nog steeds veel sollicitatieprocedures waarin ouderen worden afgewezen. Er is vaak sprake van een diversiteitsbeleid wat betreft afkomst en man-vrouwverhoudingen, maar leeftijd wordt vaak vergeten. De interesse in ouderen voor vacatures zou dan ook tijdelijk kunnen zijn. Echter als je als oudere nu een baan vindt, is de kans groot dat je mag blijven. Werkgevers zien dan de voordelen van een oudere werknemer en waarderen de loyaliteit en ervaring.

Schrijf u in bij uitzendbureau Actief 65+

Zou u ook graag weer aan het werk willen, maar kunt u hier wel wat begeleiding bij gebruiken? Bij uitzendbureau Actief 65+ helpen we u graag. Wij koppelen onze senioren aan de juiste werkgevers en helpen ook bij de administratieve handeling. U kunt zelf aangeven in welke banen u interesse heeft, dan gaan wij op zoek naar een goede match. Schrijf u nu in! Dan gaan we vandaag nog voor u op zoek.

Heeft u nog vragen over ons uitzendbureau? Neem gerust even contact met ons op!