Op dit moment staan er ontzettend veel vacatures open op de arbeidsmarkt. Er is een grote vraag naar personeel en werkgevers proberen van alles om dit op te vullen. Zo worden parttimers bijvoorbeeld gevraagd meer te werken, maar ook ouderen die bijna met pensioen gaan of dat al zijn. Ze worden gevraagd om door te werken bij hun huidige baan of aangespoord om ergens te solliciteren. Bij Actief 65+ volgen we deze ontwikkeling uiteraard op de voet.

Combineren van pensioen en werk

Steeds meer ouderen blijven doorwerken na het bereiken van hun pensioenleeftijd en dat is gunstig voor de huidige arbeidsmarkt. Dit kan namelijk de krapte op de arbeidsmarkt voor een deel oplossen. Daarbij komt dat ouderen ervaren en flexibele werknemers zijn, wat voor werkgevers natuurlijk erg prettig is. Steeds meer werkgevers zien de voordelen van het aannemen van oudere werknemers. Waar ze dit eerst nog spannend vonden vanwege een grotere kans op ziekte en uitval, zien ze steeds vaker ook de voordelen.

Voordelen voor werkgevers

Bij Actief 65+ kunnen we een ondersteunende rol spelen voor werkgevers. Het is namelijk niet altijd eenvoudig om de juiste senioren te vinden voor openstaande vacatures. Bij ons uitzendbureau beheren we een database met meer dan 65.000 kandidaten in verschillende branches en regio’s. De werkgever geeft de vacature aan ons door en wij screenen vervolgens kandidaten op ervaring en beschikbaarheid. Vervolgens worden er een aantal kandidaten voorgedragen en kan de werkgever kiezen met wie hij of zij kennis wil maken. Tot slot kunnen we ook helpen met de (salaris)administratie.

Oudere werknemers gezocht

Bij Actief 65+ helpen we graag met het oplossen van de huidige problemen op de arbeidsmarkt. Door de juiste senioren te koppelen aan passende werkgevers maken we meerdere mensen blij. Het soort werk kan verschillen en uiteenlopen van een full-time baan tot werk op oproepbasis. Het is maar net waar de werknemer en werkgever behoefte aan hebben.

Bent u als werkgever op zoek naar personeel dat serieus en ervaren is? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!