De iPhone, geproduceerd door het bedrijf Apple, is een telefoon die populair is bij veel mensen. De telefoon is dan ook gebruiksvriendelijk en heeft veel handige functies. Als 65-plusser is het echter niet altijd makkelijk om in korte tijd vertrouwd te raken met een smartphone. Om die reden vertellen wij u in deze blog hoe een iPhone precies werkt en welke functies de smartphone allemaal heeft.

 

Wat zijn de functies van een iPhone?

Met een iPhone kunt u niet alleen bellen maar is het ook mogelijk om gebruik te maken van het internet. Zo kunt u er bijvoorbeeld mee e-mailen, websites bezoeken maar ook videobellen. Daarnaast heeft het tal van andere extra functies zoals het bijhouden van uw agenda, het maken van foto’s en het beluisteren van muziek.

Door middel van het downloaden van applicaties (app’s) kunt u zelf kiezen wat u precies op uw iPhone wilt doen. U kunt het zo gek niet bedenken of het is beschikbaar in de App Store. Denk hierbij aan het downloaden van apps waarmee u een spelletje kunt spelen, recepten kunt vinden, foto’s kunt bewerken of uw horoscoop kunt lezen.

 

Wat is iCloud?

Met iCloud is het mogelijk om bestanden op te slaan op het internet. Het is een dienst van Apple waar u gratis gebruik van kunt maken. Met iCloud kunt u bijvoorbeeld foto’s, telefoonnummers of notities opslaan. Ook kan het zorgen voor een reservekopie van alle apps en bestanden op uw iPhone, waardoor u deze eenvoudig kunt overzetten naar een andere iPhone, tablet of laptop. Tot slot beheert het ook de ‘Zoek Mijn iPhone’ functie, waarmee u uw iPhone kunt terugvinden wanneer het kwijt of gestolen is.

 

Wat is Face ID?

Face ID is een gezichtsherkenning door middel van een camera. Deze functie is ingebouwd in de nieuwste iPhones. Wanneer u toegang wilt tot uw iPhone kunt u simpelweg uw gezicht voor de camera houden. Op deze manier heeft dus enkel uzelf toegang tot uw iPhone. De functie kan ook worden gebruikt voor het doen van aankopen via uw iPhone of het instellen van wachtwoorden.

 

Hoe werkt WhatsApp?

WhatsApp is een app die u kunt downloaden op uw smartphone. Met de app kunt u berichten, foto’s en video’s versturen naar contacten. Daarnaast is het ook mogelijk om te bellen en videobellen via WhatsApp. U kunt zelf bepalen welke contacten u toevoegt op WhatsApp.

Wanneer u een bericht verstuurd kunt u zien of het bericht is aangekomen bij uw contact en of hij of zij het al gelezen heeft. Wanneer er één vinkje staat, betekent dit dat het bericht nog niet is aangekomen. Staan er twee vinkjes dan is het bericht aangekomen. Bij twee blauwe vinkjes betekent dit dat uw contact uw bericht gelezen heeft.

 

Hoe werkt AirDrop?

AirDrop is een functie van de iPhone waarmee u bestanden naar een andere iPhone kunt verplaatsen. Dit kunnen bijvoorbeeld foto’s of video’s zijn maar ook tekstdocumenten. Het voordeel van AirDrop is dat het sneller is dan een e-mail en ook nog eens veiliger. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een versleutelingsmethode om de bestanden te versturen. Het nadeel van AirDrop is dat het alleen werkt tussen Apple producten.

 

Hoe werkt Skype?

Met de app Skype kunt u net als met WhatsApp bellen en videobellen. Deze dienst is gratis en gaat via het internet. Skype is dus handig om te gebruiken wanneer u bijvoorbeeld familie of vrienden in het buitenland wilt bellen. Het enige wat u nodig heeft is een goede internetverbinding, een camera en een microfoon. Deze zitten standaard ingebouwd in uw iPhone.

Heeft u een iPhone of denkt u erover om er één aan te schaffen?