Heeft u onlangs de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en wilt u graag stoppen met werken, maar nog wel iets voor de samenleving doen? Dan is vrijwilligerswerk wellicht een goede optie. Het kan echter best lastig zijn om vrijwilligerswerk te vinden dat bij u past. In deze blog vertellen wij hoe u dit het beste kunt aanpakken!

Soort vrijwilligerswerk

Het is natuurlijk allereerst belangrijk om te bedenken wat voor werk u leuk lijkt. Bent u een verzorgend type, goed met computers of houdt u meer van praktisch bezig zijn? Wilt u iets geheel nieuws doen of liever iets dat aansluit op uw eerdere werkzaamheden? Is het uw doel om nieuwe mensen te leren kennen of vindt u het belangrijk om uw steentje bij te dragen? Schrijf op wat uw voorkeuren en wensen zijn, zo krijgt u een goed beeld van uw wensen.

Hoeveelheid tijd wilt u werken?

Vervolgens is het goed om te bedenken hoeveel tijd u aan het vrijwilligerswerk wilt besteden. Wilt u het structureel elke week gaan doen of liever incidenteel op oproepbasis? Het is natuurlijk belangrijk dat u genoeg tijd overhoudt om zelf te ontspannen en te genieten van uw pensioen.

Ga op zoek!

Wanneer u goed voor ogen heeft hoe het vrijwilligerswerk eruit moet komen te zien, kunt u op zoek gaan. Is er een bedrijf waar u graag zou willen helpen? Benader deze dan per mail of telefoon of ga even langs. Ook als er geen vacatures openstaan is dit een goede optie, u weet maar nooit of ze hulp nodig hebben! Kunt u niet direct een goede plek verzinnen dan is het aan te raden om u aan te melden bij een vrijwilligersorganisatie. Zij kunnen u helpen om een passende plek te vinden op basis van uw voorkeuren.

Zou u aan de slag willen gaan als vrijwilliger?