Waar de één reikhalzend uitkijkt naar zijn of haar pensioen, ziet de ander er stiekem best wel tegenop. Want hoe moet al die vrije tijd worden ingevuld als er niet meer gewerkt hoeft te worden? Voor het zover is, hebben wij alvast een aantal goede opties voor u uitgezocht. In deze blog vindt u dan ook drie hobby’s die u kunt oppakken nadat u de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt.

 

Regelmatig een wandeling maken

Een goedkope en gezonde hobby die u kunt oppakken is wandelen. Dit klinkt misschien een beetje saai maar is dat alles behalve! Zo zijn er talloze bijzondere wandelingen te maken in ons land. U kunt bijvoorbeeld het Pieterpad gaan lopen en in etappes van het noorden naar het zuiden van het land lopen. En wat dacht u van de prachtige wandelroutes aan de kust of op de Waddeneilanden? Wandelen is ook nog eens gratis en houdt u fit!

 

Een verre reis maken

Misschien staat het al een lange tijd op uw bucketlist maar is het er nog niet van gekomen: een grote reis maken. Heeft u ooit al eens naar Zuid-Amerika willen reizen of een safari willen doen in Afrika? Dit is het moment! Er zijn via reisbureaus maar ook op het internet genoeg goede reisorganisaties te vinden die complete reizen aanbieden. Wanneer u avontuurlijk bent aangelegd, kunt u natuurlijk ook op eigen houtje de reis plannen.

 

Een nieuwe sport

Om gezond te blijven en voldoende te bewegen is het kiezen van een nieuwe sport ook een goede optie. Tijdens het sporten kunt u bovendien nieuwe mensen leren kennen. Een aantal ideeën: ga wekelijks de sportschool in, meldt uzelf aan bij een club voor balsport of ontdek de wereld van yoga en pilates.

 

Welke hobby zou u op willen pakken tijdens uw pensioen?