Er is goed nieuws voor alle senioren die graag willen blijven werken na hun pensioen. De overheid heeft namelijk een nieuw plan met betrekking tot de tekorten op de arbeidsmarkt. Ze willen het voor werkgevers aantrekkelijker maken om senioren aan te nemen. Hoe dit nieuwe plan er precies uitziet? Dat lees je in deze blog.

Werken met een AOW-uitkering

Op dit moment is de regeling voor werkgevers met betrekking tot het aannemen van senioren niet heel aantrekkelijk. Werkgever moeten senioren met een AOW-uitkering 13 weken doorbetalen als zij ziek worden. Ook mag de werkgever de werknemer in die weken niet ontslaan en moet er een re-integratietraject worden gestart. De kans dat iemand op oudere leeftijd ziek wordt is in onze maatschappij best groot. Daarom kiezen veel werkgevers liever voor een jongere werknemer. Zonde!

Het nieuwe plan van het kabinet is dat de werkgever minder lang het loon hoeft door te betalen bij ziekte. Hierdoor wordt het aantrekkelijker voor de werkgever om ouderen aan te nemen. Vanaf 1 juli 2023 geldt een nieuwe termijn van 6 weken. De werkgever moet de werknemer met een AOW-uitkering dus maximaal 6 weken doorbetalen bij ziekte.

Wat betekent dit voor mij als oudere?

U vraagt zich misschien af of het niet onvoordelig is voor u als AOW-gerechtigde dat de doorbetaling van 13 naar 6 weken gaat. Maar in de meeste gevallen valt dit wel mee. Als oudere met een AOW-uitkering heeft u een maandelijks inkomen en in veel gevallen is er ook sprake van een aanvullend pensioen. De termijn van 6 weken zorgt ervoor dat de oudere niet in één keer minder inkomen heeft, maar zijn of haar leven hierop kan aanpassen. Het voordeel is dat er veel meer mogelijkheden zijn wat betreft werkgelegenheid voor senioren.

Schrijf u in bij uitzendbureau Actief 65+

Al met al is het een goede ontwikkeling die zorgt voor een positieve invloed op de arbeidsmarkt voor ouderen. Bent u door dit bericht enthousiast geworden om aan het werk te gaan? Bij uitzendbureau Actief 65+ helpen we u graag. Wij koppelen senioren aan passende werkgevers en helpen bij de administratieve afhandeling hiervan. U geeft hierbij zelf aan in wat voor werk u interesse heeft.

Heeft u een vraag voor ons of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op!