Bent u al een tijdje met pensioen maar heeft u eigenlijk wel zin om af en toe wat uren te werken? Dan is een bijbaan na uw pensioen misschien wel iets voor u. Veel senioren hebben na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd namelijk nog wel zin om aan de slag te gaan. Ze missen mensen om zich heen of vinden het fijn om zich nuttig te maken. In deze blog vertellen wij daarom meer over de opties wat betreft een bijbaan na uw pensioen. 

Doorwerken na uw pensioen

Doorwerken na uw pensioen kent veel voordelen. Zo is het voor sommige senioren fijn om bezig te blijven, is het voor anderen een goede manier om onder de mensen te zijn en levert het ook nog eens wat extra geld op. Het kan echter best lastig zijn om een baan te vinden die bij u past. Gelukkig kunt u hiervoor gebruik maken van het platform van Actief 65+. 

Werken via Actief 65+

Via ons uitzendbureau verbinden wij 65 plussers met werkgevers vanuit verschillende beroepsgroepen. Hierdoor is er voor iedereen een geschikte baan te vinden. Dit kan een parttime baan zijn, fulltime maar ook vrijwilligerswerk of freelance klussen. Elke maand zijn er zo’n 850 nieuwe vacatures beschikbaar, die u kunt vinden door heel Nederland. Met uw werkervaring kunt u op die manier een goede bijdrage leveren aan de maatschappij.

Gevolg voor AOW en pensioen

Wanneer u een bijbaan heeft na uw pensioen, heeft dit geen invloed op de hoogte van uw AOW. Het kan echter wel invloed hebben op uw pensioen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw pensioen later in te laten gaan, waardoor het pensioen iets hoger wordt. Een andere optie is om al een klein deel van uw pensioen te ontvangen en de rest later te krijgen. De keuze is aan u!

Wilt u blijven werken nadat u de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt?