Geen zin om vlak na het ingaan van uw pensioen thuis op de bank te gaan zitten? Dan is het wellicht een goed idee om alvast een aantal doelen te stellen. Dit hoeven geen grote doelen te zijn maar kunnen ook kleine dingen zijn die u al langere tijd wilt doen. In deze blog vertellen wij u meer over hoe u uzelf doelen kunt stellen, waardoor u alles uit uw pensioen haalt wat erin zit!

Doelen stellen – werk

Voor sommige mensen staat met pensioen gaan gelijk aan niet meer werken. Anderen blijven echter liever aan de slag. Bedenk wat op u van toepassing is en verzin daarbij een passend doel. Wilt u graag stoppen met werken, maar u wel nuttig maken? Dan kunt u bijvoorbeeld een doel stellen om vrijwilligerswerk te doen.

Doelen stellen – fit blijven

Daarnaast is het bij het ingaan van uw pensioen belangrijk om fit te blijven. Zo kunt u maximaal van uw pensioen genieten. Om fit te blijven is het noodzakelijk dat u gezond eet en voldoende beweging krijgt. U kunt hiervoor als doel stellen om wekelijks een sport te beoefenen of om een aantal keer per week naar de supermarkt te fietsen.

Doelen stellen – sociaal

Een ander belangrijk aspect om fit te blijven is uw sociale netwerk. Wanneer u regelmatig contact heeft met familie, vrienden en kennissen, is de kans groter dat u op de been blijft. Stel bijvoorbeeld als doel om elke maand een dag op uw kleinkinderen te passen of drink wekelijks koffie met een vriend of vriendin.

Doelen stellen – hobby

Tot slot is uw pensioen ook de periode waarin uw lang gekoesterde dromen kunt laten uitkomen. Is er een hobby of passie die u graag wilt uitvoeren? Dan kunt u als doel stellen om de droom werkelijkheid te maken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een reis of het oppakken van een oude hobby.