Waarom stoppen met werken als u de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt? Misschien vindt u uw baan nog hartstikke leuk of wilt u graag uw kennis blijven overdragen. Er zijn nog veel meer voordelen van doorwerken na u pensioen. In deze blog vertellen wij u meer over werken na het pensioen en de voordelen die daarbij komen kijken.

 

U blijft sociaal actief

Wanneer u blijft werken nadat u de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, blijft u sociaal actief en kunt u eenvoudig contact onderhouden met de mensen om u heen. Soms kan het stoppen met werken er voor senioren toe leiden dat ze geïsoleerd raken. Door te blijven werken, ook al is het een enkele keer per week, blijft u onder de mensen en voorkomt u eenzaamheid.

 

U blijft in beweging

Door er elke week nog op uit te gaan naar een werkgever, blijft u in beweging. Misschien gaat u op de fiets of te voet naar werk, ook kan het zijn dat u tijdens werkuren veel beweegt. Op latere leeftijd is het voor uw gezondheid erg belangrijk om te blijven bewegen. Zo blijft u vitaal en worden fysieke ongemakken voorkomen.

 

Waardevolle toevoeging aan de maatschappij

Als u de leeftijd van 65 jaar bereikt, verandert er natuurlijk helemaal niets aan uw kwaliteiten. Als 65-plusser bent u nog erg waardevol voor de maatschappij. Door de jaren heen heeft u veel kennis verkregen en ervaring op gedaan. Met deze expertise kunt u uitstekend werk leveren en jongere mensen veel leren.

 

Financiële voordelen

Tot slot heeft blijven werken na het pensioen ook financiële voordelen. Zodra u de  pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, betaalt u geen AOW-premie meer. De belastingtarieven zijn hierdoor lager waardoor u meer salaris overhoudt. Bij een aantal pensioenfondsen is het mogelijk om de pensioenopbouw door te laten gaan en de pensioenuitkeringen uit te stellen. Hierdoor neemt het maandelijkse bedrag nog meer toe.

 

Blijft u doorwerken nadat u de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt?