Op dit moment zijn er veel bedrijven op zoek naar personeel. Het is niet altijd makkelijk om geschikte mensen te vinden. Met name wanneer u op zoek bent naar oudere werknemers, werkt het gebruik van uw netwerk en social media niet altijd even goed. In zulke gevallen kan het handig zijn om een uitzendbureau in te schakelen. In deze blog vertellen we u meer over de voordelen van het uitbesteden van de sollicitatieprocedure en salarisadministratie aan een uitzendbureau voor 65-plussers.

Het bespaart een hoop tijd

Het zoeken van geschikt personeel kost ontzettend veel tijd. Zo moet je een goede vacature opstellen, de geschikte kandidaten zoeken en selecteren en vervolgens een aantal gesprekken voeren met de geselecteerde kandidaten. En had je al gedacht aan het schrijven van afwijzingen of het contact onderhouden met alle sollicitanten? Door dit uit te besteden aan een uitzendbureau bespaar je een hoop tijd en kun jij je bezig houden met andere belangrijke zaken. Wel zo fijn!

Flexibele contracten

Een uitzendbureau heeft vaak direct een aantal geschikte sollicitanten beschikbaar, aangezien die in hun bestand staan. Hierdoor worden de kandidaten die het beste met uw bedrijf matchen direct geselecteerd. Dit voorkomt het selecteren van kandidaten die minder goed bij uw bedrijf passen. Daarnaast is er bij uitzendbureau’s vaak sprake van flexibele contracten, waarbij u als werkgever alleen betaalt voor de daadwerkelijk gewerkte uren. Ook is het eenvoudiger om per maand minder of meer uren in te plannen dan bij een vast contract en heeft u geen zorgen omtrent de (juridische) administratie hiervan.

Een aantrekkelijke prijs

Zodra de werknemer bij u in dienst gaat verzorgt een uitzendbureau vaak het salaris. Dit is een aantrekkelijk uurtarief voor de werkgever, aangezien AOW-gerechtigden geen sociale premies meer hoeven af te dragen. Daarnaast zit in het uurtarief alle kosten die er voor de uitzendkracht moeten worden gemaakt. Denk hierbij aan vakantiedagen, feestdagen, ziekte en vakantiegeld.

Bent u als werkgever op zoek naar geschikt personeel dat flexibel en ervaren is? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!