Eind november ontvingen veel gepensioneerden een leuke boodschap. Ze krijgen meer pensioen uitgekeerd! Dit gold in ieder geval voor deelnemers van pensioenfondsen in de metaalindustrie, de bouwsector en ambtenarij. Jarenlang was er van een pensioenverhoging geen sprake. Hoe kan het dat de pensioenen nu toch omhoog gaan? In deze blog vertellen we u er meer over.

Hoe werkt een pensioenfonds?

Werknemers kunnen via een pensioenfonds sparen voor extra inkomsten tijdens hun werkende leven. Hier kunnen ze van leven als ze stoppen met werken. Het bedrag wat ze elke maand inleggen wordt belegd door het pensioenfonds, zodat het geld meer waard wordt.

Op dit moment is er sprake van hoge inflatie in ons land. De pensioenfondsen compenseren dit voor hun deelnemers door de pensioenuitkering te verhogen. Daar tegenover staat dat de rente op het geld in de pensioenfondsen erg laag is, waardoor het voor de pensioenfondsen de afgelopen jaren niet mogelijk was om de pensioenen te verhogen. Op dit moment is deze rente echter gestegen, waardoor de pensioenfondsen de uitkeringen verhogen.

Verhoging per 1 januari 2023

De pensioenuitkeringen worden per 1 januari 2023 met 11,96% verhoogd. Dit is goed nieuws voor gepensioneerden, die zo meer te besteden hebben. Door de stijgende prijzen was hun koopkracht het afgelopen jaar flink gedaald. De verhoging van de pensioenuitkering zal voor velen van u dus een welkome verrassing zijn.

Bijverdienen naast uw pensioen

Wist u dat u ook kunt bijverdienen terwijl uw de pensioenuitkering ontvangt? U krijgt van uw pensioenfonds, een half jaar voor het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, een brief met verschillende keuzemogelijkheden. U kunt er dan voor kiezen de uitkering van uw pensioen nog even uit te stellen of direct in te laten gaan.

Schrijf u in bij uitzendbureau Actief 65+

Mocht u er voor kiezen om te blijven bijverdienen, dan kunt u zich inschrijven bij Actief 65+. Wij koppelen senioren aan een passende werkgever. U kunt zelf aangeven in welke banen u interesse heeft, dan gaan wij op zoek naar een goede match. Schrijf u nu in!

Heeft u een vraag over pensioenuitkeringen of wilt u iets anders van ons weten? Neem dan gerust even contact met ons op.