Met pensioen na de 65-jarige leeftijd te hebben bereikt? Veel senioren denken hier toch anders over! Zij willen het liefst doorwerken en blijven hun huidige werk uitvoeren of zoeken een andere leuke baan. Zo hebben sommige senioren een bijbaan voor een paar dagen in de week en doen andere senioren regelmatig vrijwilligerswerk. Benieuwd naar de meest populaire banen onder 65 plussers? U leest ze in deze blog!

 

Doorwerken na pensioen

Doorwerken na het pensioen is tegenwoordig helemaal niet zo gek meer. Veel senioren vinden het fijn om een dagelijkse bezigheid te hebben, zich nuttig te maken en onder de mensen te zijn. Wanneer u de 65-jarige leeftijd hebt bereikt, kunt u natuurlijk nog net zo goed functioneren als toen u 64 jaar was. Door verder te werken na uw pensioen kunt u nog erg waardevol zijn voor de maatschappij. Met name alle kennis en ervaring die u al die tijd heeft opgedaan, kan zeker nog van pas komen in uw huidige of nieuwe baan.

 

Populaire vacatures senioren

Er zijn een aantal vacatures die vaker door senioren worden uitgevoerd dan door werknemers in andere leeftijdscategorieën. Deze vacatures zijn populair vanwege het sociale karakter of de voldoening die het geeft. Benieuwd welke vacatures dit zijn? Lees dan snel verder!

 

De populairste vacatures voor mannen boven de 65 jaar:

 

De populairste vacatures voor vrouwen boven de 65 jaar:

 

Naast de bovenstaande populaire vacatures onder senioren zijn er ook nog twee andere sectoren waar ouderen graag werken, namelijk op de weg, in het onderwijs en in hun eigen bedrijf.

 

65 plus op de weg

Zo werken veel senioren als chauffeur in het personenvervoer maar ook voor het goederentransport. Door de hogere leeftijd hebben de meeste chauffeurs veel rijervaring en kennis van de verkeersregels. Het werk als chauffeur is niet te intensief en zorgt voor veel sociaal contact.

 

65 plus in het onderwijs

In het onderwijs is veel vraag naar senioren die les geven. Wanneer docenten door willen blijven werken, is dit dan ook vaak erg welkom. Als docent met jarenlange ervaring kun je ongelooflijk veel kennis overbrengen aan leerlingen. Daarnaast is het een baan met veel sociaal contact en kan het ook goed in deeltijd worden gedaan.

 

Ondernemen op latere leeftijd

Tot slot is er nog een andere populaire optie onder senioren wat betreft werken. Zij gaan ondernemen wanneer ze de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt. Vaak is er sprake van een lang gekoesterde ondernemersdroom, waar nu eindelijk tijd en ruimte voor is. Ook zijn de risico’s van het ondernemen vaak lager omdat kinderen het huis uit zijn en de hypotheek bijna is afbetaald. Het voordeel van ondernemen is dat u erg flexibel bent in uw werktijden. Alle kennis en ervaring die u al die jaren heeft opgedaan in het werkveld, kunt u nu gaan toepassen in uw eigen onderneming.

 

Bijverdienste voor senioren

Zowel in het werken in loondienst als in een eigen onderneming, het pensioen blijft voor veel senioren wel een bijverdienste. Het komt niet zo vaak voor dat senioren full time blijven werken. Maar een part time baan biedt echter ook nog steeds veel financiële voordelen. Zo hoeft u nadat u de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt geen AOW-premie meer te betalen, waardoor de belastingtarieven lager zijn. Daarnaast is het bij een aantal pensioenfondsen mogelijk om de pensioenopbouw door te laten gaan. Zo kunt u de pensioenuitkering nog even uitstellen en bouwt u meer pensioen op.

 

Bent u van plan om door te werken wanneer u de 65-jarige leeftijd heeft bereikt?