Niet alleen jongeren maar ook senioren brengen heel wat tijd door op het internet. Afgelopen jaar was er wederom een stijging in het aantal internetgebruikers onder 65-plussers. Internet wordt door deze groep met name gebruikt voor het regelen van zaken zoals internetbankieren én het opzoeken van interessante informatie. Wij dachten daarom dat u wel wat inspiratie voor leuke websites kon gebruiken.

 

Plusonline.nl

De website van Plus Online is onderdeel van het Plus Magazine. U vindt er interessante artikelen over verscheidene onderwerpen zoals gezondheid, reizen, geld maar ook actuele nieuwsberichten. Ook heeft de site een webshop waar u leuke cadeaus kunt vinden.

 

Omroepmax.nl

Op de website van omroep MAX vindt u veel informatie voor senioren. Zo is er een nieuwsrubriek met specifieke nieuwsitems voor de doelgroep, vindt u er een tv-gids en kunt u terecht bij de MAX Ombudsman voor vragen of problemen met bedrijven en instellingen.

 

Fnv.nl

Heeft u vragen over uw pensioen of AOW? Of wilt u meer informatie over de huidige stand van zaken? Dan kunt u een kijkje nemen op fnv.nl, de website van de vakbond FNV. Via de hoofdwebsite kunt u doorklikken naar een speciale seniorenpagina waar u alles te weten komt over voor u relevante onderwerpen.

 

Seniorweb.nl

Vindt u het internet erg interessant maar heeft u soms moeite om uw weg te vinden in de digitale wereld? Dan is seniorweb.nl een geschikte website. Deze bevat artikelen met tips over computers, is er de mogelijkheid tot persoonlijke computerhulp en kunt u wekelijks het meest actuele computernieuws ontvangen. Zo gaat u eenvoudig met de tijd mee!

 

Anbo.nl

De ANBO is een belangenorganisatie voor senioren in Nederland. U vindt hier dan ook veel informatieve artikelen voor ouderen. Er worden onderwerpen behandeld zoals werk, gezondheid en wonen. Ook is het mogelijk om lid te worden van de organisatie via de website.

 

Wat is uw favoriete website?